Oh, kako hitro čas beži 🙂

Avtor: | Feb 4, 2022 | VRTEC_MEDVEDKI, VRTEC-NOVICE

Oh, kako hitro mineva čas v vrtcu. Saj je bil ravnokar tukaj september, ko smo se otroci in vzgojiteljici namestili v novo igralnico, imenovano Medvedki. Najprej smo se navajali en na drugega ter seveda radovedno raziskovali novo igralnico in nove igrače.

Ob raziskovanju novega smo spoznavali tudi jesenske pridelke, najbolj zanimivo je bilo ob spoznavanju buče. Prisluhnili smo pravljici Razbita buča, potem pa smo iz hokaido buče skuhali pravo pravcato juho. Otroci so pri pripravi sodelovali z velikim navdušenjem in na koncu čisto vsi z velikim veseljem pojedli vso juho – da dodam – še premalo jo je bilo 😉

V mesecu oktobru smo najprej obeležili Teden otroka, ko smo na oglasni deski tudi staršem prikazali naše dogajanje v vrtcu, nato pa smo se dotaknili teme gasilcev, ker je oktober mesec požarne varnosti, ter tako spoznali gasilce in njihovo delo. Poleg vseh dejavnosti je kar prehitro minilo in že smo vstopili v november, ko smo obeležili Jesenovanje in začeli pozdravljati zimo, ki se je približevala.

Ker pa smo taki, da se radi zadržujemo zunaj, smo zelo veliko časa izkoristili tudi za igro na igrišču in sprehode. Tudi na daljše pohode smo se odpravili in s seboj v nahrbtniku odnesli sadno malico in pijačo, da smo se med potjo lahko okrepčali. Naša okolica je velika in nas čaka še kar nekaj raziskovanja.

Prišel je najbolj praznični mesec v letu – december, in z njim povezano rajanje, krasitev igralnice in garderobe vrtca, otroci pa so seveda najbolj čakali prihod enega izmed dobrih mož – Dedka Mraza. Ogledali pa smo si tudi predstavo Kako sta Bibi in Gusti sipala srečo, v izvedbi strokovnih delavk vrtca.

In poslovili smo se od leta 2021 ter zakorakali v Novo leto 2022. Tudi sedaj nas čakajo nove dogodivščine in mi se jih že veselimo 🙂

(Skupno število obiskov 177, 1 obiskov danes)
Dostopnost