POMLAD PRI JEŽKIH

Avtor: | Jun 12, 2021 | VRTEC-NOVICE

Spomladanski meseci so pri Ježkih prehitro minili. Ob najrazličnejših dejavnostih je čas švignil mimo nas kot bi mignil.

V mesecu marcu in aprilu smo se pogovarjali o čustvih in spoznavali različna razpoloženja. V ta namen smo spoznali veliko pravljic in se vživljali v razpoloženja pravljičnih junakov. Veliko smo prosto pripovedovali kdaj smo veseli, žalostni, prestrašeni…, prepevali in se naučili različne pesmice in likovno ustvarjali. Ob materinskem dnevu smo razveselili tudi svoje mamice.

V tem času smo se pogovarjali tudi o prometni varnosti, o varni vožnji, o pravilni uporabi varnostnih otroških sedežev, o prometnih pravilih in pridobivali spretnosti za varno ravnanje v prometu. Vse to smo počeli v sklopu projekta Pasavček.

Mesec maj in junij smo namenili spoznavanju Cerknega in lokalnih kulinaričnih dobrot. Na sprehodih smo opazovali posamezne stavbe v Cerknem in spoznavali poklice, ki jih v teh stavbah ljudje opravljajo. Iz odpadnega materiala smo izdelali posamezne stavbe in v garderobi pripravili maketo našega mesta.

Med spoznavanjem tipičnih cerkljanskih jedi smo se odločili, da se preizkusimo tudi v peki. Spekli in pojedli smo »cerkljanske pajtičke« 😊 Na tem mestu se še enkrat zahvaljujemo svojim staršem za recepte.

Šli smo tudi na 3. pohod v okviru Športno-gibalnega programa Mali sonček in dodobra spoznali hrib nad Cerknim, Lamk in njegovo okolico.

V Bevkovi  knjižnici nam je knjižničarka Marinka predstavila pravljico Pacek in Packa, avtorja Franceta Bevka, in nas poučila kaj se zgodi, če si tako nereden kot pravljična junaka. V pravljici smo uživali.

Skozi celo pomlad smo se veliko igrali, bodisi v igralnici ali na igrišču.

V vsem tem času sta se v našo skupino vključila tudi vzgojitelj Matevž in dijakinja Nika. In vsi skupaj smo se eden od drugega veliko naučili.

Letošnje leto je bilo res posebno, vendar Ježki smo si ga obrnili sebi v prid. V vrtcu smo se s prijatelji veliko igrali, spore sproti reševali, se skupaj veselili, žalost prepodili, se veliko novega naučili in v vrtec radi prihiteli. Skratka imeli smo se lepo.

 

(Skupno število obiskov 165, 1 obiskov danes)
Dostopnost