Pozdravljeni učenci in starši!

Pri pouku na daljavo ne gre brez sodobne tehnologije za izmenjavo informacij in komunikacijo. Začetni tedni takšnega pouka so bili prav gotovo povezani z vrsto težav, ki ste jih učenci in starši morali premagovati. Zavedamo se, da ni lahko premagovati različne ovire, kot so: učna snov, ki je podana in razložena večinoma le v pisni obliki, pomanjkanje računalnikov v družinah z večjim številom otrok, nova računalniška orodja, ki se  jih je bilo potrebno na hitro naučiti in še bi lahko naštevali. Vse to vaše delo cenimo in smo vam za vaš trud hvaležni.

Tudi mi učitelji se trudimo in razmišljamo, kako bi vam vaše delo olajšali in čim bolj približali učne vsebine. Kot primer dobre prakse se je izkazal videokonferenčni način dela, saj imajo učenci možnost neposrednega poslušanja razlage in aktivnega sodelovanje pri pouku. Učitelji so z nekaterimi razredi  že prejšnji teden začeli s to prakso, v naslednjih tednih pa bi se v tej smeri nadaljevalo in razširilo še na druge razrede.

Prosim vas, da ste pozorni na urnik, ki bo za vsak teden dodan v zavihku Pouk na daljavo in kjer boste našli svoj razred in uro, tako da boste vedeli kdaj, kam in kako se boste lahko priključili k učni uri v živo. Aplikacij, ki so namenjene takšnemu načinu učenja je več. Ena izmed njih je Arnes VOX, ki je za uporabo zelo enostavna, pregledna in tudi zanesljiva z vidika varnosti na internetu. Navodila za vstop v to učno okolje boste našli na spodnji povezavi in še primer poteka pouka v njem.

NAVODILA ZA VSTOP V VOX

PRIMER POUKA V VOX UČILNICI

Kot je razvidno iz navodil, je najbolj pomembno, da omogočite funkcijo Flash, preden nadaljujete z vstopom. Priporočamo, da se poskusite prijaviti že kakšen dan prej, toliko da testirate prijavo, zato da ob napovedani uri na urniku ne bo težav.

POZOR! Včasih se zgodi, da vam program sporoča, da je zapolnjeno število udeležencev. To se zgodi zaradi prevelike obremenitve na Arnesovih strežnikih. Priporočamo, da se takrat, ko boste imeli uro na urniku prijavite vsaj pol ure pred uro in ostanete prijavljeni. Če vidite sporočilo, da je že dosežen limit za prijavo, večkrat poskušajte na nekaj minut in skoraj zagotovo boste do začetka ure uspeli s prijavo.

Upamo, da vam bo takšen način dela, predvsem pri novih učnih vsebinah, vsaj malo olajšalo šolsko  delo.

(Skupno število obiskov 1.015, 1 obiskov danes)
Dostopnost