V petek, 28. oktobra 2022 je ob 10.35 uri zagorelo v prostorih Osnovne šole Cerkno. Ognjeni zublji so zajeli glavno šolsko kurilnico in se zelo hitro razširili v garderobne prostore učencev od 6. do 9. razreda. Do požara je prišlo v času pouka, ko se je v šolskih prostorih nahajajo več kot 350 otrok in skoraj 90 zaposlenih. Nemudoma je bila odrejena evakuacija, v nekaj minutah pa so na prizorišče prispeli tudi gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Cerkno in okoliških gasilskih društev. Evakuacija je potekala po zastavljenem protokolu, sta pa v prostorih šole ostala ujeta 7.b in 9.a oddelek. Skoraj 50 otrok so morali gasilci poiskati in ob uporabi najrazličnejših pripomočkov in veščin evakuirati na zbirno mesto. Na zbirno mesto otroškega igrišča so se evakuirali tudi otroci in pedagoško osebje iz obeh stavb vrtca. Akcija je bila uspešno zaključena ob 11.20 uri. Gasilci so prezračili šolo in vsi skupaj smo se lahko vrnili na svoja mesta.
Seveda je k sreči šlo za zelo dobro načrtovano požarno vajo, ki so jo v mesecu požarne varnosti načrtovali OŠ Cerkno in PGD Cerkno. Takšne vaje so dober pokazatelj, kako smo vsi skupaj pripravljeni na zahtevne in nepredvidene situacije. Pomembno je tudi, da se seznanimo z morebitnimi težavami in napakami ter v resničnih razmerah delujem vsi skupaj še bolj učinkovito. Gasilcem PGD Cerkno izrekamo iskreno zahvalo za sodelovanje in pomoč ter doživeto dragoceno izkušnjo.

Nekaj utrinkov z vaje si lahko ogledate v priloženih fotografijah in zanimivem video posnetku. Pripravili sta jih sedmošolki Ana Čadež in Ajda Škvarča.

 

(Skupno število obiskov 1.081, 1 obiskov danes)
Dostopnost