Za nami je še zadnji dan počitniškega varstva, ki smo ga preživeli v izobraževalnem, športnem in ustvarjalnem duhu. Prijatelji iz centra za krepitev zdravja v Idriji so pripravili dve zanimivi delavnici, ki sta nam popestrili dopoldan. 

Prvo delavnico je vodila diplomirana medicinska sestra Urška Peljhan, ki nam je pripravila delavnico prve pomoči. Vodila nas je skozi celoten postopek, kako ravnati, ko nekdo potrebuje našo pomoč. Naučila nas je, v kakšen položaj postaviti človeka, ko izgubi zavest. Naučili pa smo se tudi kako ravnati, ko pri ponesrečeni osebi ne začutimo utripa. Na lutki smo zvadili masažo srca in se naučili uporabljati defibrilator. 

Drugo delavnico pa je vodila diplomirana fizioterapevtka Tina Franetič, ki nam je v telovadnici pripravila veliko zanimivih vaj, ki so podkrepile našo fizično pripravljenost. Pripravila je zahteven poligon, ki smo ga težko premagali ampak nam je z veliko mero vztrajnosti le uspelo. Nato smo napihnili balone in jih odbijali z vsemi deli telesa ter tekmovali, kateremu to bolje uspe. Odigrali smo tudi igro prijatelja. 

Obema se iskreno zahvaljujemo za trud. Hvala tudi študentu Janu Jerebu, ki je pri vsem skupaj pomagal. 

Po kosilu je sledilo tekmovanje v metu letal, pri katerem smo ga ustvarili sami in ga tudi lepo okrasili. Zmagal je tisti, čigar letalo je letelo najdlje. Najboljši trije so, kot se spodobi,  prejeli tudi medalje. 

Da bi se kosilo hitreje poleglo, smo se sprehodili tudi do tovarne ETA Cerkno. Odnesli smo jim naše mojstrovine, da bodo od zdaj naprej lepšale njihovo jedilnico. Poleg tega pa smo ustvarjali tudi obeske za ključe.

Danes smo se videli zadnjič pred tako zasluženimi počitnicami in počitkom. Da bi bil zaključek še lepši, sta učiteljici Teja in Maya Marina zavihali rokave in polepšali naše obraze in roke z različnimi poslikavami, ki smo si jih zamislili sami.

Tako zaključujemo prvi del našega počitniškega varstva. S svežimi spomini na naše poletne dogodivščine in druženje se poslavljamo in se oglasimo ponovno v avgustu.
Do takrat pa … uživajte v poletju!

– Počitnikarji

(Skupno število obiskov 271, 1 obiskov danes)
Dostopnost