PROJEKT: ZDRAVJE V VRTCU

Jul 31, 2020 | Novice-šola, VRTEC-NOVICE

Naš vrtec je v program: ZDRAVJE V VRTCU vključen že kar nekaj časa. V  šolskem letu 2019/20 je bila tema programa POČUTIM SE DOBRO. Vzgojiteljice so za otroke pripravile raznolike dejavnosti, poudarek pa je bil na dobrem počutju otrok med samimi dejavnostmi in igrami.

V skupini Miške je bil poudarek čez celo leto na osebni higieni, zdrava prehrana, otroci so imeli zelo radi gibalno-rajalno igro: Ringa, ringa raja, pripravili so novoletno druženje s starši.

V skupini Zajčki so pripravili zdrav korenčkov sok, obiskala jih je zdravnica (mamica fanta iz skupine), spoznali so različno sadje in zelenjavo, pogovarjali so se o travniku in vse kar spada zraven, povedali so katera hrana je zdrava in katera malo manj, poudarek pa so dali tudi na pomenu čistih rok.

Skupina Veveričke je meseca februarja obravnavala temo: BARVE, spoznavali so sadje in si ogledali predstavo Sadni prepir, imeli smo (celoten vrtec) tradicionalni slovenski zajtrk, spoznavali so zelenjavo, ki zraste na polju, ustvarjali ob glasbi in si ogledali posnetek Čiste roke za zdrave otroke.

Skupina Ježki je skrbela zase in za svoje zdravo telo z raznoliko hrano in pijačo, ozaveščali so se o varnem in zdravem vključevanju v cestni promet, spoznali so gozdno igralnico, redno skrbeli za čiste roke, se imeli lepo ob petju pesmi, didaktični igri Vovkajca in drugih različnih igrah, Ježki pa so spoznali tudi kako iz mleka nastane maslo.

V skupini Ribice so se posvečali pravljični jogi, vsakodnevno se gibali na svežem zraku, se tako kot skupina Ježki ozaveščali o varnem in zdravem vključevanju v cestni promet, spoznali življenje nekoč in danes, praznovali rojstne dni in se navajali na samostojnost pri osebni higieni.

Tudi skupina Metulji je bila vključena v kostanjev piknik, ki je bil namenjen otrokom in njihovim staršem in starim staršem, radi so se jutranje razgibavali in bivali na svežem zraku, ustvarjali ob glasbi, spoznali izdelavo masla in delo čebelarja, obiskal jih je policist, preizkusili so se v vožnji s kolesi in skiroji, izvedli pohode v okviru gibalno-športnega programa Mali sonček in si tudi oni ogledali lutkovni film- Čiste roke za zdrave otroke.

(Skupno število obiskov 506, 1 obiskov danes)
Dostopnost