​1. september je pomemben dan za več kot 21.000 slovenskih prvošolčkov, ki so danes prvič prestopili prag osnovne šole. Naša šola z današnjim dnem postaja bogatejša za 32 radoživih, veselih, znanja in številnih zanimivih doživljajev željnih učencev in učenk na matični šoli in prvošolko na podružnični šoli v Šebreljah. Letošnji pouk se je za razliko od preteklih let začel nekoliko drugače. Tudi letošnji sprejem prvošolcev v šolski telovadnici je potekal po protokolih, ki smo jih v današnjem koronskem času že vajeni. “A ne glede na vse prepreke, ki nam jih na skupni poti postavlja trenutna situacija se bomo trudili, da ohranimo šolsko okolje zanimivo, kreativno in kar je najpomembnejše, varno za vse”  je v svojem nagovoru izpostavil ravnatelj Mitja Dežela. Tako kot vsako leto se nam je pridružil tudi policist s policijske postaje Idrija Uroš Magajne, ki je starše in učence opomnil, kako pomembna je skrb za varnost najmlajših udeležence v prometu. Ne le v prvih dneh šole, ampak skozi celotno leto. Niso pomembne minute, pomembno je varno prispeti na cilj. Kratek, a zanimiv kulturni program so pod mentorstvom učiteljice Mojce Mavri pripravili učenci, ki so sodelovali v letošnjem programu počitniškega varstva. Ob koncu prireditve pa je sledilo prvo snidenje učencev z novimi učiteljicami. Učiteljice prvih razredov v šolskem letu 2020/2021 Brigita Grošelj, Doris Kacin Bogataj, Zala Kuralt in Alenka Bogataj so učence pospremile k prvim učnim aktivnostim. Seveda pa tudi letos ni manjkala okusna torta, ki je nastala izpod slaščičarskih rok naše kuharice Danijele.

Današnji dan je pomemben še po enem dogodku. Danes je v prenovljene prostore 10. oddelka vrtca, ki je organiziran v prostorih osnovne šole, prvič vstopila predšolska skupina vrtovčkarjev. V lepo urejene prostore skupine MRAVLJIC je danes prvič vstopilo 24 otrok.

Ob številnih pozitivnih mislih in spodbudah pred začetkom novega šolskega leta pa je prav, da omenimo tudi sporočili, ki smo ju prejeli s strani ministrice za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simone Kustec (povezava do poslanice) in župana Občine Cerkno Gašperja Uršiča (povezava do poslanice).

(Skupno število obiskov 762, 1 obiskov danes)
Dostopnost