​Osnovna šola Cerkno tudi to poletje ob podpori podjetja ETA d.o.o. Cerkno organizira brezplačno počitniški varstvo otrok s programom učno-vzgojnih aktivnosti. Aktivnosti izvajamo za osnovnošolce od 1. do 5. razreda v dveh delih, od 28. junija do 9. julija in 16. avgusta do 27. avgusta 2021. Program se izvaja od ponedeljka do petka od 6.00 do 15.00 v prostorih osnovne šole.
Že prvi teden smo doživeli veliko lepih in poučnih trenutkov, ki jih povzemamo v tem prispevku. Po milo rečeno »čudnem obdobju« si želimo čim več časa preživeti v naravi, zato nam naš šolski eko vrt omogoča prijetno sprostitev v senci in soncu vse te dni.

V ponedeljek, 28. junija smo odšli takoj po malici na vrt, kjer smo se igrali Lov na črke. Otroci so morali poiskati rečne kamne na katerih je bila zapisana ena črka in iz vseh najdenih črk so morali sestaviti dve besedi. Geslo dneva je bilo seveda POČITNIŠKO VARSTVO. Za uspešno opravljeno nalogo, so se otroci po kosilu posladkali s sladoledom. Ta dan je bil posvečen temu, da smo se spoznali, poigrali in postavili odlične temelje za prihajajoče počitniške dni. K nam je prišla na obisk Maya Marina in nam predstavila svoje glasbeno in likovno ustvarjanje. Z njo smo zapeli in se preizkusili v ritmični spremljavi ob njenem krasnem petju. Zelo je bilo zabavno in ugotovili smo, da smo vsi glasbeno nadarjeni. 😊

V torek, 29. junija smo se sprehodili po geotermalni učni poti Termalko. Zelo je bilo vroče, vendar nam je bilo vsem zelo všeč spoznati kraj tudi na tak način.

V sredo, 30. junija so nas na obisk povabili člani PGD Cerkno. Sprejeli so nas pred gasilskim domom in nam z opisom in praktičnimi prikazi predstavili njihovo delo in poslanstvo. Učenci so se lahko sami preizkusili v gašenju, imeli so prikaz oživljanja v različnih rizičnih situacijah in se vozili z gasilskim tovornjakom. Po opravljenem ogledu smo se odpravili v šolo in se pogovarjali o vtisih z obiska in o željah, da tudi mi nekoč postanemo gasilci.

V četrtek, 1. julija je bil krasen dan za izlet. Ravno prav topel in ne preveč vroč, da nam je bilo prav prijetno se odpeljati z avtobusom do Mosta na Soči in se sprehoditi do krasne razgledne točke, od koder smo lahko opazovali brezskrbno srnjad in reko Sočo, zajeto v akumulacijsko jezero. Tam smo pomalicali in zrli v hribe v daljavi in jezero spodaj, kjer nas je že čakala ladjica Lucija. Ob prihodu do ladje Lucije nas je glasno pozdravil kapitan ladje in nam dal navodila, ki smo jih morali upoštevati med plovbo. Za popestritev med plovbo nam je pripovedoval pravljice o nastanku jezera, zmaju in deklici Luciji in dodelil naloge; vsi smo lahko prijeli za ladijsko krmilo, potrobili z ladijsko hupo, zapeli smo nekaj pesmi, pozdravili vlak, ki se je odpeljal v Novo Gorico, na ves glas kričali pod mostom…Med plovbo je kapitan iz reke pobral tudi nekaj smeti, zato smo se odločili, da moramo lepo in skrbno ravnati z našim naravnim bogastvom – VODO. Po plovbi je sledil še postanek na otroškem igrišču v Modreju in sprehod do Mosta na Soči.

V petek, 2. julija smo imeli več športnih dejavnosti na igrišču in atriju. Delali smo prijateljske zapestnice in se igrali z igračami, ki so na voljo v šoli. Utrjevali smo nova prijateljstva in že komaj čakamo, da se počitniške dogodivščine v Počitniškem varstvu nadaljujejo.

V nadaljevanju pa objavljamo tudi nekaj foto utrinkov in verjemite nam, imamo se super!

(Skupno število obiskov 358, 1 obiskov danes)
Dostopnost