Že tradicionalno vsak tretji petek v novembru poteka Tradicionalni slovenski zajtrk. Letošnji je bil v znamenju kruha, žit in izdelkov iz žita.

Na ta dan smo imeli prvošolci naravoslovni dan. Spoznali smo pravljico Bogata in uboga sestra, ki govori o pomenu kruha za naš vsakdan. V avli smo se pridružili čebelarki, gospe Janji Likar, ki nam je povedala nekaj o čebelah, pokazala čebelarsko opremo in čebelje pridelke (med, propolis, vosek, cvetni prah, …).

Ker je bil letos slogan tradicionalnega zajtrka »Kruh za zajtrk – super dan!«, smo se odločili, da kar sami spečemo kruh. Zavihali smo rokave in zamesili testo. Medtem, ko je testo vzhajalo, smo pojedli šolsko malico, ki nam je ta dan še posebej teknila.

Najbolj pa smo bili ponosni na naš slastni kruh. Še malo topel nam je zelo teknil.

(Skupno število obiskov 141, 1 obiskov danes)
Dostopnost