PUST VESELIH UST

Avtor: | Mar 3, 2022 | VRTEC-NOVICE

Vsako leto v pustnem času na vrata našega vrtca potrka pust. Letos ni bilo nič drugače. V prav vsaki vrtčevski skupini je bilo v tem času še posebej veselo. Otroci so na različne načine ustvarjali svoje pustne maske ter okrasili igralnice za pustna rajanja ter zabave.

Kot se za prave Cerkljane spodobi pa je pustni čas, čas naših Cerkljanskih Laufarjev. Otroci že od najmlajših »mišk« naprej v tem času spoznavajo naš pustni običaj ter like in maske Cerkljanskih Laufarjev. Tudi letos so otroci s svojimi vzgojiteljicami obiskali  cerkljanski muzej, kjer so si ob predstavitvi kustosinje ogledali razstavo Pust je kriv.

Posebno doživetje pa je bil obisk prostorov  Laufarije, kjer vestni in marljivi člani  vsako leto vse otroke z veseljem popeljejo skozi zgodbo Cerkljanske Laufarije.

Dan pred pustom smo odganjali zimo s  koledovanjem vseh vrtčevskih skupin. Vsaka skupina je obiskala ostale skupine, se predstavila s svojo skupinsko masko ter s pesmijo in lepimi željami zaželela vse dobro – »de bo  ripa bel debiela.«

(Skupno število obiskov 201, 1 obiskov danes)
Dostopnost