V evropskem tednu mobilnosti, ki je potekal od 16. do 22. 9. 2019 smo v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, za učence Rožne ulice in Ceste OF prvič organizirali pešbus. Učenci so se ob 7. uri zjutraj zbrali na označenem zbirnem mestu ter se skupaj z učiteljico Janjo odpravili peš v šolo. Ker na tem delu za učence še ni zagotovljene varne poti v šolo, je v spremstvu odrasle osebe, ki učence na poti v šolo spodbuja k dodatni previdnosti, pot v šolo bolj varna.
Namen pešbusa je spodbujati učence k aktivni poti v šolo spodbuda k zdravemu življenjskemu slogu ter samostojnosti učencev. Z aktivnostjo pešbus bomo nadaljevali skozi celo šolsko leto. Mesečno bo pešbus »vozil« v spremstvu člana združenja šoferjev in avtoprevoznikom Cerkno.  Učenci in njihovi starši boste o odhodu pešbusa obveščeni na spletni strani šole.


S Pešbusom se učenci v šolo odpravijo peš v organiziranih skupinah po domišljeno začrtanih poteh in po stalnem urniku. Otroci uživajo v sprehodu s svojimi sošolci in v spremstvu odrasle osebe, staršem pa ni potrebno vsakodnevno skrbeti za jutranji prevoz.

plakat_PEŠBUS (pdf, 136 kb)

(Skupno število obiskov 308, 1 obiskov danes)
Dostopnost