V ponedeljek 14. 6. 2021 je bilo na šoli veselo. Devetošolci generacij 2005/2006 so dočakali zadnji šolski dan. Če drugače ne, si ga bodo zapomnili po najboljši dopoldanski malici in tortah velikankah, popoldan pa po izvrstni valeti s katero so se dokončno poslovili od osnovne šole.

Prireditev so hudomušno poimenovali Wamleta in že naslov da vedeti, da je hudomušna bila tudi vsebina. Čeprav je še dopoldne izgledalo, da prireditev še ni postavljena tako kot mora biti, so nas popoldne učenci prijetno presenetili s svojim programom.

Valeto sta odvodila devetošolca Patricija Kenda in Domen Špik. Predstavili pa so se nam vsi učenci, tako ali drugače. Fantje 9b razreda so nas razveselili z narodno-zabavnim ansamblom Mlečni brki, fantje iz 9b pa so jo prav udarniško ubrali na Hej brigade. Večina nas še vedela ni, kako lepe glasove imamo na šoli. Neža Lapanja nas je lepo presenetila s svojo vokalno točko.

Namesto že pričakovane baby produkcije so letos učenci posneli predstavitvena filmčka in kratka filma o šolskem dogajanju, prav res primerna za nagrado Oskar. Zaradi prevelike svetlobe je bila projekcija sicer slaba, se bomo pa potrudili, da si jih boste lahko ogledali še enkrat. 

Vmes pa smo videli tudi uradni del z nagovorom podžupana Domna Uršiča, ravnatelja Mitje Dežela, razredničark Ane Koren in Karmen Lapanja. Skupno so podelili nagrade najbolj uspešnim učencem vseh devet let, te so bile letos učenke Zara Fister, Isabela Florjančič, Patricija Kenda in Tiana Lahajnar iz 9.a ter Neža Lapanja, Maya Marina Moravec, Helena Obid in Lara Purgar iz 9.b in seveda najbolj pričakovana spričevala.

Posebno priznanje šole sta si letos, po dolgem času, prislužila Klemen Zatler in Jaka Prezelj za vestno in skrbno opravljanje šolskega dela, za pozitiven odnos do sošolcev in učiteljev in tudi za osebno rast, ki je lahko zgled vsem.

Valeta je bila prijetna, sproščena in zabavna in kljub kar dvem uram vsebine lahko rečem, da je hitro minila. Vsaj tako hitro kot je minilo devet let šolanja.

Vsem devetošolcem iskreno želimo vse dobro na nadaljnji poti v življenju!

(Skupno število obiskov 1.008, 1 obiskov danes)
Dostopnost