SKUPINA ZAJČKI V NOVEM LETU

Avtor: | Apr 20, 2021 | VRTEC-NOVICE

Dodobra smo se med prazniki odpočili in že veselo, polno nove energije zakorakali v novo leto. V decembru, ko nas je preko spleta pozdravil dobri mož, dedek Mraz, nam je v vrtcu pustil tudi darilo. Eno iz med teh daril sta bili tudi dve 3-dimenzionalni knjigi, Žabica Fani in Piščanček Čarli. Z otroki smo preko dejavnosti spoznavali svoje telo. Ti dve knjigi sta nam bili v pomoč, otroci so lahko videli dolge noge žabice Fani in tako smo tudi mi sami pokazali in pomigali z našimi nogami, pokazali smo velik trebuh piščančka Čarlija in se pobožali še po svojem trebuhu, itd. Zabavna dejavnost je bila obris telesa otroka. Otroci so z zanimanjem opazovali drug drugega, kaj se bo zgodilo z njim, ko je ležal na velikem belem papirju. Na obris dlani in stopal sva otrokom pomagali, da so odtisnili svoje dlani in stopala, katera so bila oranžne barve, otroci pa so pri žgečkanju čopiča zelo uživali. Na obris obraza pa je vsak nalepil svoj obraz, tako je vsak otrok lažje prepoznal, da je to obris njegovega telesa. Vsak dan smo opazovali in prepoznavali svoje obrise telesa, pokazali, kje imamo določen del telesa in se skupaj ob gibalni uprizoritvi naučili deklamacijo: Pika, pika, pikica.

Čas nam je vmes hitro minil tudi s praznovanji rojstnih dni, s sprehodi na svežem zraku, obiskom gozda in igro v njem, …

Bližal se je pustni čas, zato smo z otroki začeli z izdelovanjem pustne okrasitve garderobe in igralnice, za izdelavo svojega pustnega kostuma pa nam je letos ponagajalo pomanjkanje časa, saj je bil vrtec vmes nekaj dni zaprt. Otroci so s čopičem in z različnimi tempera barvami pobarvali cel risalni list na eni strani, midve pa sva narisali in izrezali pustna očala, katera so otroci lahko preizkusili, nato pa so ta pustna očala krasila naša vrata in okna igralnice. Nekaj posebnega pa je bila izdelava pustnega klovna iz krep papirja, s to tehniko so otroci urili fino motoriko. Prišel je pustni torek in z njim pustno rajanje ob glasbi in kostumih, ki so jih otroci prinesli od doma. Za otroke sva pripravili barvne trakove, kateri so popestrili našo zabavo. Oblečeni v kostume smo se odpravili na sprehod po Cerknem.

Spoznali smo Žogico Marogico, ob pesmi Rdeča žoga smo pokazali, kako žoga skače in se kotali, kasneje sem po igralnici zakotalila različno število žog, otrokova naloga je bila, da te žoge poišče in jih prinese nazaj v vrečo. Dejavnost, ki jo imajo otroci tudi zelo radi, je bilo razvrščanje žog po barvi v zaboje. Skozi dejavnosti so otroci prvič spoznali tudi štiri glasbila.

 

(Skupno število obiskov 283, 1 obiskov danes)
Dostopnost