SKUPINA ZAJČKI

Avtor: | Jan 8, 2021 | VRTEC-NOVICE

1. 9. 2020 so v vrtec prvič vstopili tudi otroci skupine Zajčki. Mesec september je bil namenjen uvajalnemu obdobju- spoznavanju vzgojiteljic in otrok med seboj, spoznavanju novega okolja- igralnice ter veliko novih igrač v njej. V tem mesecu smo se že dodobra spoznali in že prišli v prvi teden oktobra- Teden otroka. Pripravili smo raznolike dejavnosti. Poudarek je bil na gibalnih dejavnostih- plazenje, prestopanje ovir, hoja po stopnicah in spust po toboganu. Poleg naštetega smo rajali ob spremljavi kitare in harmonike, obiskala nas je Teta jesen in nam prinesla jesensko sadje, najbolj zabavna igra pa je bila igra v bazenu z jesenskimi plodovi in opazovanje prave živali- ježa.

Po spoznavanju jesenskega sadja, smo tudi sami pripravili pravi domači jabolčni sok. Po dobrem opazovanju jabolka, smo ga skupaj narisali, otroci pa so ga z barvicami samostojno pobarvali. Sledila je košara presenečenja, v katero sva skrili bučo, jabolka, storže, orehe, kostanje in posoda presenečenja, v kateri je bilo listje. Otroci so pogledali, kaj se skriva v košari in posodi, poimenovali smo vse, kar je bilo skrito v njima, naredili jesenski akvarij in razvrščali po parih. Preizkusili smo se tudi v slikanju s storži, nastale so prave jesenske umetnije. Na otrokovo zanimanje smo spoznali tudi vozila v prometu ter vremenske simbole.

Poleg vseh vodenih dejavnosti, so imeli otroci vsakodnevno tudi prosto igro (igra s kockami, igra z lutkami-živali, tobogan, žoge, lesene igrače, natikanke, vstavljanke, igra z avtomobili, opazovanje slikanic, skrivanje za zaveso, prosto risanje, …

 

Nasvidenje do naslednje novičke.

 

(Skupno število obiskov 508, 1 obiskov danes)
Dostopnost