V petek, 15. 11. 2019, so na naši šoli učenci in otroci iz vrtca dobili Slovenski tradicionalni zajtrk, ki se izvaja vsak tretji petek v novembru in ga sestavljajo domač kruh, med, maslo, mleko in jabolko. Namen Slovenskega tradicionalnega zajtrka je spodbujanje lokalne prehrane in s tem tudi krepitev lokalnih povezovanj med šolo in dobavitelji.

Potrudili smo se, da so bili otroci postreženi z živili, ki so pridelana lokalno in vsebujejo čim več hranilnih snovi.

Poleg zajtrka, se je na Osnovni šoli Cerkno predstavilo Čebelarsko društvo Cerkno, otrokom razredne stopnje in vrtca, so predstavili delo čebelarja in postregli z medom, ki je bil tudi sestavni del zajtrka za vse otroke v vrtcu in šoli.

Predstavila se je tudi Kmetija na Krnicah, ki deluje pod imenom Krnčan. So naš redni dobavitelj mleka in mlečnih izdelkov. Otrokom so predstavili, kakšen je postopek za pridobivanje masla.

Obema se izredno lepo zahvaljujemo za sodelovanje.

Učenci izbirnega predmeta, so za ta dan spekli ajdove palačinke s skuto in polnozrnate palačinke z marmelado in jih razdelili med sošolce in vrstnike.

Vzgoja otrok v duhu pomembnosti lokalne hrane, razvija vrednote otrok, nekoč odraslih, ki bodo sestavljali cerkljansko skupnost.

Prisepeveku o Slovenskem tradicionalnem zajtrku, je na Primorskem valu pospremil tudi ravnatelj Mitja Dežela. Več o dogodku pa v galeriji spodaj.

 

(Skupno število obiskov 318, 1 obiskov danes)
Dostopnost