27. maja se je na naši šoli ponovno razlegala pesem iz mladih grl. Več, kot 100 pevcev se je v štirih različnih pevskih zborih zvrstilo na odru in s pesmijo obarvalo prihajajoči se zaključek šolskega leta.
Po uspešnih nastopih na območnih revijah šolskih pevskih zborov smo vsi komaj čakali, da pokažemo vse, kar smo se v tem šolskem letu naučili in kako smo pevsko zrasli. Glasovi mladih pevcev so nas popeljali v pisane zgodbe vsakdana, naših življenj in igrivega ter navihanega otroštva.
Otroški pevski zbor STUDENČKI, katerega sestavljajo pevci prvih razredov, so koncert tradicionalno otvorili s prihodom na oder v ritmu in melodiji priljubljene Bitenčeve skladbe TRIJE KORENJAKI. No, teh korenjakov je bilo na odru kar nekaj več in da se na naši šoli res razvija podmladek izvrstnih pevcev, so dokazali že takoj v prvih zapetih taktih. Sledile so pesmice o živalih, mali pevci pa so se izkazali tudi v petju pesmice v angleškem jeziku, katero so se učili pri pouku, pri učiteljici Nives B. Černič.
Na odru so jim sledili pevci otroškega pevskega zbora POTOČKI, kateri so poleg dveh ljudskih pesmi, pri eni jim je na pomoč priskočila Brina s kravjim zvončkom, zapeli kar nekaj šaljivih skladbic. Takih, kot so sami. Razigrani, navihani in polni idej. Tako smo se z Rubi in njenim medvedkom Pikijem Jakobom sprehodili skozi mesto, svoj nastop pa zaključili v enakem stilu: s pesmicama ČE BI SE SVET NAZAJ VRTEL in KLOBUČKI SREČE, pri slednji pa so svojo srečo dopolnili s čisto pravimi klobučki sreče, enega pa so za srečo podarili celo gospodu ravnatelju. Upamo, da si ga bo čim večkrat nadel.
V otroškem pevskem zboru BRZICE pa so nastopili že nekoliko starejši pevci, kateri pa so že pravi podmladek mladinskemu pevskemu zboru. Tudi sam njihov program je bil že precej zahtevnejši, svoj nastop pa so zaključili v veselih ritmih skladbic SLADOLED in POČITNIŠKI OGLAS. Vse kar spada v prave počitnice. Upajmo le, da res ne bodo prodali šole, kot so nam obljubili v zadnji pesmici.
Pevci mladinskega pevskega zbora VALOVI pa so celotno potovanje skozi večer še dopolnili in nadgradili. Uvrstitev na regijski nivo na medobčinski reviji (strokovna spremljevalka Barbara Kovačič) nas je neizmerno razveselila, z njo pa smo dokazali, da nam tudi malce čudni časi, ki so za nami, niso mogli do živega in pesem na šoli ni zamrla. Pisan repertoar izjemno raznolikih pesmi je dal vedeti, da pevci na naši šoli živijo z in za glasbo.
Kaj jim glasba in z njo petje pomeni so nam v čustvenem slovesu povedale tudi devetošolke Zala, Pavlina, Jasna, Kristina, Lana in Žana , ki so letos zapustile osnovnošolske klopi in z njimi tudi naše pevske stopnice. Naj se zgodba o petju tu ne zaključi. Srečno dekleta!
Naš koncert sta dopolnila tudi izvrstna glasbenika, Ajda Kerčmar na harmoniki in Gašper Božič Lapanja z bas kitaro in cajonom. Program je povezovala, že naša stalna spremljevalka, Damjana Peternelj, celotno zgodbo tega večera pa sta spletli in zaokrožili v venček čudovitih melodij zborovodkinja Vanja Lampič in nepogrešljiva pianistka Teja Ličar Močnik.

Iskriv STUDENČEK zlije naj med vas
najlepše pesmi,
igriv POTOČEK z žuborenjem vam pove,
da pesem, ki otrok jo poje,
prinaša dobro voljo v srce.
Naj moč BRZIC ponese vse te pesmi
nad strehe hiš,
visoko pod nebesni svod,
odmev VALOV naj venec teh najlepših pesmi
kot zlati dež
raztrese med ljudi povsod.
(V. Lampič)

Naj bo tako še naprej……………………   

 

(Skupno število obiskov 451, 1 obiskov danes)
Dostopnost