Teden otroka pri Metuljih in Ribicah

Avtor: | Okt 17, 2019 | VRTEC-NOVICE

 

V okviru Tedna otroka smo se otroci iz skupin Metuljčki in Ribice pogovarjali o pisatelju in pesniku Francetu Bevku. V okviru teme, ki je tudi rdeča nit vrtca v letošnjem šolskem letu, smo spoznali kraj, kjer je France Bevk preživel otroštvo in njegov poklic (učitelj, pisatelj, pesnik …).

S pomočjo interaktivne table smo si ogledali fotografije Bevkove domačije ter se pogovarjali o življenju danes in nekoč ter prisluhnili pravljici Peter Klepec.

Da pa smo si lažje predstavljali kakšno je bilo življenje nekoč, smo se v četrtek, 3.10.2019,  odpravili v Zakojco na ogled Bevkove domačije. Odpeljali smo se z avtobusom, pot nas je vodila do Reke preko Bukovega do Zakojce.

Pred samim ogledom Bevkove domačije smo se odpravili peš proti Hudajužni in si ogledovali naravo. Tako smo izvedli naš prvi pohod v okviru Gibalno-športnega programa Mali sonček.

Ob dogovorjeni uri nas je pred Bevkovo domačijo sprejela kustosinja Cerkljanskega muzeja gospa Milojka Magajne. Skupaj smo si ogledali notranjost hiše in ugotovili,da je bilo življenje nekoč precej drugačno od današnjega. Prijetno utrujeni in polni lepih vtisov smo se vrnili nazaj v vrtec.

(Skupno število obiskov 313, 1 obiskov danes)
Dostopnost