Vesela šola je tekmovanje, a je hkrati mnogo več kot samo to – so raziskovalne naloge, poskusi, zanke, uganke in novi izzivi znanja. Vsebine so raznovrstne in so vezane na aktualne teme današnjega časa. S sodelovanjem v Veseli šoli učenci spoznavajo različna zanimiva področja človekovega delovanja in svet narave ter družbe.   

Namen tekmovanja v znanju Vesele šole je širjenje splošnega znanja. Vsebine so lahko povezane z učnim načrtom osnovne šole, lahko pa so izbrane zato, da bi učence seznanili tudi s takimi vsebinami, ki v učnem načrtu za osnovnošolce niso predvidene. Letošnje teme so bile: Jože Plečnik, Zgodba o Ukrajini, Ni planeta B, Sonce, naša zvezda, Branje prepovedano!, Čarobna zima na krpljah in Močvirski pragozd.

Letos je bilo vse to  popestreno še z branjem odlične knjige Thug – vse se vrača.

 

Tudi na osnovni šoli Cerkno smo se odločili, da se bomo tekmovanja Vesele šole udeležili. Priprav se je udeleževalo pet učenk, dve učenke 8. razredov in tri učenke 9. razredov. Tekmovanje se odvija na dveh ravneh, najprej šolsko tekmovanje, ki se je letos odvijalo 8. marca. Tri učenke od petih so uspele pridobiti dovolj točk, da so osvojile bronasto priznanje. Temu je sledilo državno tekmovanje, katerega smo se 12. aprila 2023 udeležili na osnovni šoli Kanal. Na tej stopnji je bila najbolj uspešna Nika Svetik, ki je osvojila srebrno priznanje.

Učenkam iskreno čestitamo za uspeh!

(Skupno število obiskov 57, 1 obiskov danes)
Dostopnost