Moderna tehnologija nas spremlja na vsakem koraku in marsikdo si brez nje ne zna predstavljati življenja. Velikokrat slišimo, kako računalniki, telefoni, tablice in ostala sodobna tehnologija lahko škodijo in vodijo v odvisnost, predvsem takrat, ko jih ne znamo pravilno uporabljati in izkoristiti njihovega potenciala.

Zelo dober zgled nam je lahko devetošolec Matic Čelik Baskar, ki del svojega prostega časa na računalniku ne porabi za igrice, ampak se raje ukvarja s programi, ki mu omogočajo 3D modeliranje. Ob koncu devetega razreda je tako že zelo dobro obvladal kar nekaj programov in uspel izrisati modele, nad katerimi so bili navdušen tudi strojni inženirji. V zadnjem letu je kar nekaj časa namenil risanju vodnih turbin, nekatere je celo uspešno natisnil s pomočjo 3D tiskalnika. Omenimo pa naj tudi to, da je Matic narisal model neandertalčeve piščali, ki ga je mogoče natisniti s pomočjo 3D tiskalnika.
Nekaj njegovih modelov si lahko ogledate v galeriji.

Matic zagotovo ni edini, ki ga področje tehnologije zanima in se z njim aktivno ukvarja, vseeno pa naj bo njegova zgodba spodbuda vsem ostalim učencem. Ko boste naslednjič doma kaj ustvarjali, modelirali ali celo kaj novega izumili,  to poslikajte in bomo vaš izdelek objavili na šolski spletni strani.
Verjamemo, da bomo videli veliko zanimivih izdelkov.
Fotografije s kratkim opisom posredujte kar učitelju Tehnike in Tehnologije na naslov marko.bevk@oscerkno.si.

(Skupno število obiskov 224, 1 obiskov danes)
Dostopnost