V ponedeljek, 17. avgusta, smo na OŠ Cerkno zakorakali v drugi del letošnjega počitniškega varstva, ki ga organiziramo za otroke od 1. do 5. razreda. Za nami je slasten, aktiven in poučen teden.

Prvi dan v tednu je bil namenjen kuhanju. Učenci so skupaj s šolsko kuharico Danijelo spekli okusne piškote in pripravili zdrav solatni krožnik. Sladkanje s piškoti tudi v prihodnjih dneh je bilo toliko bolj okusno, saj je bilo v njihovo pripravo vloženega veliko lastnega truda.  

V torek so prijetno sveže temperature vabile na svež zrak. Spoznavanje okolice Cerknega je bila prijetna dopoldanska aktivnost, zlasti ker smo ob poti lahko opazovali tudi radovedne domače živali, ki so bile presenečene nad številčno mimoidočo druščino.

Sredin dan je bil posvečen skrbi za okolje. V okviru projekta Prijazni do okolja je učence obiskala ga. Maja Nagode in jim predstavila zanimive vsebine s področja ekologije. Najprej se je posvetila pravilnemu ločevanju odpadkov, v nadaljevanju pa ponudila nekaj zanimivih idej, kako preprečevati odpadke, in učencem prebrala zanimivo pravljico o mali plastični vrečki, ki jo je obogatila tudi s slikovnimi prikazi v kamišibaj odrčku. Učence je posebej navdušil prikaz izdelave dišeče svečke iz odpadnega jedilnega olja.

V četrtek so učenci spoznavali lovsko družino Porezen. Odpravili smo se v povsem sveže zgrajen lovski dom v Cerknem, kjer nas je prijazno sprejel gospodar LD. Z njim so se učenci pogovarjali o skrbi za živali, nalogah in poslanstvu lovca, spoznavali pa so tudi različne lovske šege in navade.

Tudi zadnji dan v tednu smo ostali v bližnji okolici šole – zanimivih društev, ki delujejo v Cerknem kar ne zmanjka. Tokrat smo si ogledali razstavo v rokodelskem društvu DRIKLC.

Počitniško varstvo zaključujemo prihodnji teden, tik preden se bodo ponovno odprla šolska vrata. Do takrat nas čaka še mnogo zanimivih aktivnosti, o katerih vam poročamo v naslednjem tednu.

(Skupno število obiskov 320, 1 obiskov danes)
Dostopnost