Včeraj, 23. aprila, smo praznovali SVETOVNI DAN KNJIGE in veseli smo, da imamo na šoli še veliko učencev, ki radi berete in se vsako leto potegujete za priznanje ob zaključeni Bevkovi bralni znački.

Letošnja bralna značka se v luči izrednih razmer žal ne bo zaključila tako kot ostala šolska leta. A brez skrbi, končali jo bomo na daljavo. Učitelji, pri katerih ste bralno značko opravljali do sedaj, vam sporočajo, kako jo boste lahko končali.

 EPI – razredna stopnja

EPI bralno značko so opravili vsi učenci od 2. do 5. razreda. Testa še niso pisali vsi učenci, zato bodo bralno značko speljali takrat, ko/če se vrnemo v šolo oz. vas bo učiteljica o nameri obvestila naknadno.

EPI – predmetna stopnja

Zaradi razmer, kot so, se EPI bralna značka na predmetni stopnji žal še ni izpeljala v celoti. Nekateri učenci so gradivo že brali, ostali pa zdaj do knjig žal ne morejo. Samo v primeru, da se v šolsko okolje letos še vrnemo, se bo EPI bralna značka za predmetno stopnjo izpeljala do konca. Učenci, ki pa so knjige že prebrali, naj to javijo svojim učiteljicam angleščine.

BBZ – Bevkova bralna značka

  1. a in b razred

Nekaj učencev BBZ še ni opravilo, starši teh učencev ste že bili obveščeni.

  1. a in 2. b

Tisti učenci, ki BBZ še niste opravili, se javite učiteljicama in se boste dogovorili. Pripravili bosta nadaljnja navodila.

  1. a in 3. b

Tekmovalci, ki še niste prebrali vsega gradiva, preberite kakšno knjigo iz domače zbirke in kratek povzetek zgodbe pošljite svoji učiteljici.

  1. a in 4. b

Učiteljici sporočata, da vsi tisti, ki gradiva še niste prebrali, preberete kaj iz domače zbirke in nato napišete kratek povzetek/obnovo in jo pošljete po elektronski pošti.

  1. a in 5. b

Navodilo je bilo objavljeno v ponedeljek, 20. 4., na spletni strani razreda med domačimi nalogami.

  1. a in 6. b razred

Tekmovalci, ki še niste končali BBZ, se oglasite učitelju za nadaljnja navodila.

  1. a, 7. b, 8. a in 8. b

Tekmovalci, ki vas ima knjižničarka na seznamu, ste BBZ že opravili, če pa jo želi opravljati še kdo, pa naj se javi na kmiklavcic@os-cerkno.si, da se dogovorita.

  1. a in 9. b

Tekmovalci, ki vas ima učiteljica na seznamu, ste BBZ že opravili, če pa jo želi opravljati še kdo, pa naj se javi na mojca.sola.cerkno@gmail.com, da se dogovorita.

 “Sončni vzhod prebuja naravo, branje knjig razsvetljuje glavo.” Mongolski pregovor

 

(Skupno število obiskov 353, 1 obiskov danes)
Dostopnost