ZIMA SE JE POSLOVILA

Avtor: | Mar 20, 2022 | VRTEC-NOVICE

V zimskih mesecih nam Metuljem ni bilo dolgčas.

Veseli december smo preživeli v prazničnem vzdušju ob prebiranju najrazličnejših pravljic s tovrstno tematiko, pogovorih o treh dobrih možeh, prepevanju pesmic, ustvarjanju voščilnic in novoletnih okraskov, ogledu prednovoletne predstave naših vzgojiteljic in v igri.

V mesecu januarju smo veliko ustvarjali iz papirja, risali na steklo in urili finomotorične spretnosti. Igrali smo se družabne igre kot so Spomin, Človek ne jezi se, Tombola, Črni Peter, Štiri v vrsto, Mikado. Se naučili nove pesmice, deklamirali, zaigrali dramatizacijo Trije metulji, poslušali pravljice in bili tudi sami aktivni v pripovedovanju prebranih pravljic iz Predšolske bralne značke in Bralnega nahrbtnika. Vsakodnevno smo se gibali na prostem, bodisi na sprehodih ali na igrišču. Najbolj pa smo uživali v skupni igri.

V pustnem času smo izdelovali pustna očala, maske iz papirja in spoznavali Cerkljanske laufarje. Obiskali smo Cerkljanski muzej in Laufarijo, kjer smo si ogledali larfe in kostume Laufarjev. Na pustni ponedeljek smo se preoblekli v svoje pustne kostume in koledovali po vrtcu. Pustni torek pa je bil namenjen vrtčevski pustni povorki, na kateri smo z ostalimi otroki iz vrtca zelo uživali in se trudili, da bi zimo prepodili.

Upamo, da bo po lepi in igrivi zimi prišla še lepša pomlad.

(Skupno število obiskov 166, 1 obiskov danes)
Dostopnost