ČEBELICA, KI S PRIJATELJI ODKRIVA

Avtor: | Mar 28, 2020 | VRTEC-NOVICE

Ha, ha, ha in že se nam je prismejal norčavi februar. Ker imamo v skupini deklico, katere oče je Norvežan, smo se odločili, da poleg naše države spoznamo še nekaj malega o Norveški. Tako smo spoznali, kje na zemljevidu je Slovenija in kje Norveška. Kakšna je naša zastava in kakšna njihova. Ter ugotovili, da imata obe zastavi iste barve, le da so drugače razporejene. Spoznali pa smo še ene prav posebne prebivalce Norveške, in sicer TROLE. Ti  so prav zanimivi…so najrazličnejših velikosti, imajo dolg nos in dolg rdeč jezik, so kosmati in imajo rep. Troli ne marajo sonca, ker jih sončna svetloba spremeni v kamen, imajo pa nekateri troli zelo radi torte in pa kozličke. Ob prebiranju norveške ljudske pravljice Trije korajžni kozlički, smo se odločili, da se bomo za pusta našemili v trole in kozličke.

Nismo pa se potepali samo po Norveški. Spoznali smo tudi naše tradicionalne maske…LAUFARJE. Obiskali smo muzej v Cerknem in izvedeli marsikaj zanimivega o njih, ter tudi sami preizkusili maske cerkljanskih laufarjev.

Smo se pa v norčavem februarju veliko družili z ostalimi skupinami (koledovanje), zabavali, prepevali, plesali in tako odganjali zimo.

Imeli pa smo tudi nekaj zanimivih obiskovalcev. Bernarda je k nam pripeljala slikarje (Danilo Jereb, Staš Kleindienst in Nande Rupnik), s katerimi smo se zelo zabavali in ustvarili marsikaj zanimivega. Obiskali smo tudi Karmen v OŠ Cerkno, katera nam je predstavila nekaj zanimivih živalic.

Po pregnani zimi smo zakorakali v mesec marec, s pravljico Trije korajžni kozlički. Skozi pravljico smo spoznavali značilnosti kozličkov, velikostne odnose, izdelovali lutke in dramatizirali. Smo pa pripravljali tudi presenečenje za naše starše, a smo žal morali predčasno na »počitnice«.

(Skupno število obiskov 276, 1 obiskov danes)
Dostopnost