IZVIRČKI USPEŠNO NASTOPILI NA OBMOČNI REVIJI OTROŠKIH PEVSKIH ZBOROV

Avtor: | Apr 29, 2023 | VRTEC-NOVICE

V našem vrtcu v okviru dopolnilnih dejavnosti deluje otroški pevski zbor »Izvirčki«. V njem prepevajo otroci najstarejših starostnih skupin (Mravljice, Metulji in Ribice), ki uživajo v prepevanju, hkrati pa se že navajajo na zborovsko petje.

 

V tem šolskem letu so se otroci naučili kar nekaj novih pesmic in zaradi njihovega zavzetega dela se je zborovodkinja Mirjam Hadalin Makuc odločila, da se predstavijo na območni reviji otroških in mladinskih pevskih zborov Idrijske in Cerkljanske.

Nastopili so v drugem delu revije pevskih zborov, 25. 4. 2023 v dvorani OŠ Cerkno.  Predstavili so se s tremi pesmimi: Metuljček cekinček, Žabec ter Miška in mačka. Slednji dve sta bili avtorski, delo zborovodkinje Mirjam Hadalin Makuc. Pevci so zapeli ob klavirski spremljavi Petre Platiše in Vide Pagon na tolkalih.

Revijo je spremljala strokovna spremljevalka in zborovodkinja Barbara Kovačič, ki je pohvalila ubrano petje mladih pevcev. Otroci so prvič nastopili na tovrstni prireditvi in se odlično odrezali. Publika jih je lepo sprejela in jih nagradila z velikim aplavzom.

 

Pevce do konca šolskega leta čaka še nastop na osrednji vrtčevski prireditvi Vrtec se predstavi, kjer se bodo v sredo, 10.5.2023 predstavili še s preostalim programom.

 

(fotografije: JSKD OI Idrija-Rado Božič, Bor Makuc, Andreja Kenda)

(Skupno število obiskov 262, 1 obiskov danes)
Dostopnost