JESENOVANJE S »TETO JESEN« V MONTAŽNI STAVBI VRTCA

Avtor: | Dec 21, 2021 | VRTEC-NOVICE

V montažni stavbi vrtca smo vzgojiteljice za zaključek jeseni pripravile otrokom jesenovanje, ki ga je s svojo lepoto in prijaznostjo popestrila teta jesen.

Že takoj po zajtrku nas je pisanih barv in odeta z listjem ter s polno košaro jesenskih plodov iz gozda in pridelkov z vrta obiskala v posameznih skupinah. Pripravila nam je presenečenje »lov na zaklad«. Pustila nam je kartonček z nalogami in nam povedala, da nas čakajo različne postaje, s pomočjo katerih bomo na koncu prišli do zaklada.

Postaje so bile postavljene zunaj v okolici vrtca, vsebovale pa so različne naloge, ki so bile napisane na barvnem kartončku. Vsaka vzgojiteljica je dejavnosti po postajah prilagodila starosti otrok. Tekom dopoldneva pa smo skupine ločeno obiskale postaje. Prva naloga je bila, da poiščejo postajo, označeno z enako barvo. Naloge na postajah so bile: met v cilj, petje pesmice Kostanjček zaspanček, gibalna igra s petjem o buči in tipna vreča. Z zadnjo peto postajo pa smo prišli do zaklada – pečenega kostanja. Tako smo se z njim vsi zasluženo posladkali v svojih igralnicah, za kar se zahvaljujemo hišniku, ki nam ga je spekel.

 

(Skupno število obiskov 336, 1 obiskov danes)
Dostopnost