Jesenski nasmeh pri pikapolonicah

Avtor: | Nov 10, 2022 | VRTEC_PIKAPOLONICE, VRTEC-NOVICE

Pa smo odkorakali v novo vrtčevsko leto. Ker smo med poletjem zrasli, smo prestopili kar prag zidane stavbe vrtca, kjer so “veliki” otroci 🙂 zato smo vsi najprej z veseljem raziskovali igralnico kaj vse nam ponuja.
V vrtcu zelo radi poslušamo pravljice, tudi med prosto igro si zaželijo branja pravljic kjer se okoli vzgojiteljice, ki bere, naredi prava gruča otrok.
Da se bomo kaj tudi naučili, smo se takoj v prvih dneh naučili deklamacijo Prvič v vrtec, sledila pa ji je Jabolko rdeče, hej. In ker je tudi v naravi čas, ko dozorijo jabolka, smo se odločili, da sami naredimo pravi domač jabolčni sok. Kuharja smo prosili za velik zaboj jabolk, ki jih v vrtec dostavlja lokalni pridelovalec Kmetija u Gradiš. Jabolka so bila resnično slastna pa tudi sok iz jabolk je bil odličen. Otroci so se strinjali, da je super slasten, ko so ga na eks popili 🙂

V lepem septembrskem jesenskem dnevu pa smo se odpravili tudi na naš prvi pohod čez Ralne. S sabo smo vzeli nahrbtnik, v katerega smo si pripravili jabolka in slive, zraven pa smo vzeli še jabolčni sok. Opazovali smo naravo, kako se spreminja, nabirali želode ter se ob nabiranju želodov seznanili z uganko o želodu. Malo naprej smo videli strupeno gobo in povedali, da se je ne smemo dotikati, ker v naravi rastejo strupene in užitne gobe. Ker pa smo veselo raziskovali in opazovali okolico, smo kmalu našli užitne gobe dežnikarice. V oktobru pa nas je pot vodila proti Lamku nato pa smo zavili na pot proti Zakrižu in tako opravili še en jesenski pohod. Tudi na tem pohodu smo uživali v jesenski naravi, obenem pa izkoristili priložnost in nabrali jesensko listje, ki smo ga nato uporabili pri dejavnostih v igranici.

V tednu otroka smo se bolj povezali z otroci iz skupin Ježki in Ribice. V telovadnici smo skupaj prepevali ter plesali, imeli smo tudi dan prostega igranja, ko so si otroci sami izbrali v kateri od naših igralnic bi se radi igrali. Pripravili pa smo tudi Lov na skriti zaklad, ko smo po Cerknem iskali namige, ki nam jih je pustil Škrat Vili, zaklad pa nas je pričakal skrit v gozdni igralnici. Med tednom smo ustvarjali tudi »Sonček prijateljstva«, ki sedaj krasi našo garderobo.

Kot vas je veliko opazilo, so v zadnjem tednu vrtčevsko igrišče in okolico okrasile izrezane buče. Bliža se noč čarovnic in tudi v našem vrtcu nismo mogli mimo tega. Otrokom je bilo to v veselje in so uživali v dejavnostih.

Ker pa je mesec požarne varnosti, smo zadnji oktobrski dan v vrtcu sodelovali tudi pri požarni vaji.

V vrtcu je vedno zanimivo in pestro in komaj čakamo naslednje dogodke 🙂

(Skupno število obiskov 158, 1 obiskov danes)
Dostopnost