KIHCI PRI ZAJČKIH

Avtor: | Jun 4, 2020 | VRTEC-NOVICE

Zajčki smo se na viruse dobro pripravili že pred prihodom tega nadležnega virusa, ki nam je vsem prekrižal načrte in nam vzel kar dva meseca obiskovanja vrtca.

Najprej smo spoznali zgodbo o Škratku Prehladku, ki je bila tudi izhodišče celotne teme. Pogovarjali smo se kaj lahko sami naredimo za dobro počutje. Ob tem smo se navajali na negovanje svojega telesa s skrbnim umivanjem rok. Da pa je bilo še bolj zanimivo, in smo si postopek lažje zapomnili, smo to ponazorili z  zgodbo o traktorju.

Spoznavali smo tudi različno sadje in zelenjavo, jih razvrščali in poimenovali ter si tako bogatili besedni zaklad. Skuhali smo si tudi pravi planinski čaj v katerega smo dodali med in limono. Tako smo spoznavali sam postopek in se seznanjali z različnimi fizikalnimi stanji.

Seznanili smo se z vlogo zdravnika, spoznali njegove inštrumente in se preizkušali tako v vlogi zdravnika, kot tudi pacienta. Naš pacient je bil največkrat plišasti zajček, ki je imel največ potrpljenja in je  bil najbolj vzdržljiv. S pomočjo pridobljenega znanja in izkušenj smo ga ozdravili. Bil je tako vesel, da se je z nami odpravil tudi na sprehod. Mi pa smo ga spomnili, da se je za zunaj potrebno primerno obleči, da ne bi spet zbolel.

Poslušali smo tudi zgodbo o Mihcu, ki je zbolel in se seznanili z deklamacijo Bacili Sabine Mali ter si prepevali pesmico Njam njam Marte Zore.

Veliko smo tudi likovno ustvarjali in si ob pihanju s slamico razvijali govorila.

Obiskala nas je tudi Leonova mamica in nam predstavila poklic zdravnika. Vsi smo bili nad obiskom navdušeni in smo se že navajali na uporabo zaščitne maske. Takrat si še v sanjah nismo znali predstavljati, da bo čez nekaj tednov postala vsakodnevna realnost. Za obisk se Leonovi mamici toplo zahvaljujemo.

Čakali smo še na obisk, kjer bi spoznali izdelavo naravnega korenčkovega soka, vendar nam je virus zagodel in smo tako ostali brez njega.

Poleg tako pestrega dogajanja smo doživeli tudi pustni čas in se našemili v bacile. Na pustni torek pa smo se v svojih pustnih kostumih v sprevodu sprehodili po ulicah Cerknega.

Joj kako je bilo vse zanimivo in zabavno!

(Skupno število obiskov 311, 1 obiskov danes)
Dostopnost