MIŠKE UŽIVALE V PISANI JESENI

Avtor: | Nov 29, 2021 | Novice-šola, VRTEC-NOVICE

V najmlajši skupini MIŠK je bilo v preteklih dveh mesecih zelo zanimivo in veselo. Teta jesen nam je pripravila številne zanimive igre in dejavnosti ob katerih smo neizmerno uživali. Igrali in raziskovali smo jesenske plodove (kostanj, storži, orehi, kostanjeve ježice,…), suho jesensko listje, veje, buče, … Spoznali in pridobivali  izkušnje z jesenskimi gozdnimi plodovi ter naravnimi materiali, razvijali smo čutne zaznave ob tipanju, vohanju, poslušanju, okušanju jesenskih plodov. Z jesenskimi materiali in plodovi smo skupaj okrasili našo igralnico.

Ob igri smo ustvarjali različne zvoke jesenskih plodov ter izdelali jesenske ropotuljice. Pokukali smo v bučo in pogledali kaj se kriva v njej. Semena, ki smo jih našli v buči smo pobrali, jih  dali v posodo, da se posušijo. Spoznavali in ustvarjali smo s prstnimi barvami. Pobarvali smo papir iz katerega smo ustvarjali zabavne buče. Večkrat smo si  ogledali in prisluhnili  kratki lutkovni predstavi o Razbiti buči, ki nam jo je s pomočjo plišastih igračk uprizorila vzgojiteljica. Vsak dan smo poslušali vzgojiteljici, ki sta nam prepevali jesenske pesmice ter skupaj rajali ob glasbi.

Ob ilustracijah smo spoznali zgodbo o Miški, ježku in jabolku. Sladkali smo se z njegovimi jabolki. Spoznavali smo voščene barvice, »risali« ter »barvali« jabolko.

Ob koncu jesenskih dni nas je v igralnici res obiskala teta jesen. Pripovedovala nam je, kaj vse je počela in nam ob slovesu pripravila presenečenje – s pomočjo našega hišnika, nam je spekla slastne kostanje katere smo z veseljem pojedli.

V mesecu oktobru  – mesec požarne varnosti smo tudi mi spoznavali gasilce, predvsem njihova vozila. Sprehodili smo se do gasilskega doma, kjer so nam gasilci PGD Cerkno prijazno odprli vrata njihovih prostorov.

Vsak dan smo se  gibali na prostem – hodili na kratke sprehode v okolico vrtca ter šole, se gibali na terasi – gugali na gugalnici, plazili skozi tunel, igrali z žogo, vozili z poganjalčkom, spuščali po toboganu, se igrali na igralih vrtčevskega igrišča.

Teta jesen nam je dokončno pomahala v slovo. A mi že nestrpno pričakujemo zimo, veseli december in nove dogodivščine, ki nam jih bo prinesel prednovoletni čas.

(Skupno število obiskov 376, 1 obiskov danes)
Dostopnost