MRAVLJICE IN METULJI V KEKČEVI DEŽELI

Avtor: | Jul 14, 2022 | VRTEC-NOVICE

Kekec, Bedanec, Mojca, Pehta, Brincelj je samo nekaj junakov iz Kekčevih zgodb, ki so jih otroci iz skupin Mravljice in Metulji nestrpno čakali, da jih obiščejo in spoznajo v Kekčevi deželi.

V torek, 14. junija 2022 se jim je ta želja tudi uresničila. Z avtobusom so se odpeljali iz Cerknega proti Gorenjski. Pot jih je vodila čez Kladje do Škofje Loke in Kranja vse do Kranjske Gore, od koder jih je gostitelj Klemen pospremil v Kekčevo deželo.

V Kekčevi deželi so najprej obiskali Bedančevo kočo in rešili Mojco iz nje. Mojca jih je popeljala skozi gozd, jim pokazala Bedančeve pasti za živali in Bedanca, ki je spal v daljavi. Spoznala jih je tudi z Brinceljnom in Kekcem. Skupaj so si ogledali še Brinceljnovo in Mojčino hiško in se odpravili do tete Pehte. Teta Pehta jih je gostoljubno sprejela in jim ponudila prostor za počitek ter jih okrepčala z zeliščnim čajem in pecivom. Po krajšem pogovoru pa so se vsi skupaj poslovili in se z gostiteljem Klemnom odpravili nazaj do avtobusa.

Po lepo preživetem dopoldnevu so se Mravljice in Metulji zadovoljno vrnili nazaj v Cerkno in teh dogodivščin še dolgo ne bodo pozabili.

(Skupno število obiskov 127, 1 obiskov danes)
Dostopnost