NAJAVLJANJE ODSOTNOSTI OTROK V VRTCU

Feb 14, 2022 | VRTEC-NOVICE

Pred prazničnim 8. februarjem smo zaradi predvidenega osipa, preko portala eAsistent poslali vsem staršem poziv, da najavijo morebitno odsotnost otroka na dan 7. februarja. Osnovnošolski otroci so takrat imeli namreč prost dan, prav tako so imela nekatera večja podjetja v okolici dela prost dan.

Za ponedeljek 7. 2. 2022, je bilo tako za prihod v vrtec najavljenih 70 otrok, od tega je bilo dejansko prisotnih samo 38 otrok, skoraj polovico manj kot smo jih pričakovali.

Kljub temu, da se po Sklepu o cenah programov Vrtca Peter Klepec pri OŠ Cerkno z dne 17.12.2021, odsotnost obračuna šele od drugega dne dalje in se staršem taka odsotnost na položnici sploh ne obračuna, ima tako slabo ocenjena napoved števila prisotnih otrok za vrtec več negativnih posledic. Na delo je razporejenih več zaposlenih kot je potrebno, tako strokovnega osebja kot osebja v kuhinji, koriščenje dopusta je oteženo. Kuhinja je primorana pripraviti hrano za predvideno število prisotnih otrok, zato so količine zavržene hrane zelo velike.

Zavedamo se, da je bilo v zadnjem mesecu veliko obolenj in odsotnosti zaradi bolezni, ki jih je nemogoče predvideti, kljub vsemu pa naprošamo starše, da so pri najavi odsotnosti otrok v vrtcu preko portala eAsistent čimbolj dosledni in vestni. Portal nam namreč omogoča boljšo in preglednejšo organizacijo dela.

Hvala za razumevanje

(Skupno število obiskov 165, 1 obiskov danes)
Dostopnost