OBISKALI STARŠE TUDI V PODJETJU HIDRIA IN KOLEKTOR

Avtor: | Jun 17, 2024 | Novice-šola, VRTEC-NOVICE

Otroci iz skupine ČEBELICE smo v tem šolskem letu raziskovali Kaj delata moja starša ko sem jaz v vrtcu.

Že v mesecu oktobru, tednu otroka, smo se spraševali Zakaj hodimo v vrtec? Ugotovili smo, da poleg tega, da se v vrtcu veliko naučimo in igramo s prijatelji tudi zato, ker gresta starša v službo. Spoznali smo, da imajo naši starši zelo zanimive poklice. Starše smo prosili, če jih lahko obiščemo na njihovih delovnih mestih z namenom, da spoznamo njihov poklic. Tako smo obiskali mamo Andrejo veterinarko  v veterinarski ambulanti, očeta Amadeja avtomehanika v avtomehanični delavnici, očeta Davida elekrtičarja, mamo Tejo v podjetju SET – TRADE, mamo Ano in Andrejo ter očeta Tadeja pred podjetjem Eta Cerkno.

Nekatere starše pa smo povabili v vrtec in skupaj z njimi spoznavali poklice. Poklic šivilje nam je predstavila mami Barbara, delo medicinske sestre smo spoznali z mamico Evo, poklic fotografa in snemalca nam je predstavil oče Matjaž, delo varnostnika pa oče Bojan.

Ker je bila želja otrok, katerih starši se vozijo na delo v Idrijo, smo se v začetku meseca junija z avtobusom odpeljali tudi do podjetja Hidria in Kolektor. Na Hidrii sta nas pričakala mami Nika in oče Gregor ter nas popeljala skozi prostore podjetja, kjer smo spoznali različne poklice v pisarni, imeli pravi sestanek s Piko Nogavičko, z laborantko začarali vulkane ter preizkušali naše glasilke v tihi sobi za preverjanje glasnosti ventilatorjev (»veternice«).

V podjetju Kolektor je zaposlenih največ staršev. Skozi podjetje nas je popeljala kadrovnica Sara. Najprej smo se ustavili v hotelu Jožef, kjer svoje delo opravljata oče Blaž kot kuhar in mama Tjaša kot receptorka in natakarica. Nadaljevali smo s sprehodom skozi tovarno in na različnih delovnih mestih pozdravili očeta Uroša in Iztoka ter mamici Majo in Ano. V pisarnah podjetja Kolektor smo s pomočjo mamice Nives in Špele spoznali poklice, kateri so potrebni, da predmeti narejeni v tovarni z različnimi prevoznimi sredstvi pridejo do kupca.

Spoznavanje poklicev naših staršev je bilo zelo zanimivo in zabavno. Polni smo novih spoznanj in lepih izkušenj, ki nam bodo še dolgo ostala v spominu. Vzgojiteljici in otroci se najlepše zahvaljujemo prav vsem staršem za podporo in pomoč, tako pri predstavitvi poklica kot pri organizaciji obiska. Hvala podjetjem Hidria, Kolektor in Set-trade, za slastno pogostitev, da naši želodčki niso bili prazni. Hvala tudi za presenečenja, katera smo veseli odnesli domov. Velik hvala tudi avtobusnemu prevozniku Nomago za vso pomoč.

Skupno sodelovanje in druženje nas bogati in dela svet lepši. HVALA.

(Skupno število obiskov 248, 1 obiskov danes)
Dostopnost