PASAVČEK PRI METULJIH

Avtor: | Mar 16, 2020 | Novice-šola, VRTEC-NOVICE

Med 2. in 15. 3. 2020 smo bili otroci iz skupine Metulji aktivno vključeni v projekt PASAVČEK, čigar namen je spodbujati dosledno in pravilno uporabo otroških varnostnih sedežev in varnostnih pasov med vožnjo otrok.
Za uvod v projekt smo si v mesecu decembru ogledali lutkovno predstavo Pasavček in povabili policista, ki nas je poučil o pravilnem in varnem obnašanju v prometu in nam pokazal pravilno uporabo avtosedeža in varnostnega pasu.
V okviru projekta nam je lutka PASAVČEK pomagala spoznati, zakaj moramo v avtomobilu uporabljati avtosedež in biti pripeti z varnostnim pasom.
Skrbno smo vodili evidenco dnevne uporabe varnostnega pasu (pri otrocih, ki so se v vrtec pripeljali z avtomobilom). Merili smo svojo telesno višino in spoznali različne vrste avtosedežev.
V Pasavčkovem kotičku smo si uredili prostor, kjer smo lepili fotografije avtosedežev in vse v povezavi s prometno varnostjo. Fotografije smo poiskali doma skupaj s starši.
V tem času smo se naučili tudi deklamacijo PASAVČEK in spoznali pravljico KAMEN ŽELJA (S. Smallman).
Obiskala nas je zdravstvena delavka iz ZD Idrija, s katero smo se pogovarjali o nezgodah in poškodbah ter se preizkusili v povijanju s povoji.
Pobliže smo si ogledali različne vrste avtosedežev v avtomobilu in se preizkusili v pripenjanju z varnostnim pasom.
Da se pa tudi v prihodnje ne bomo pozabili pripeti z varnostnim pasom v avtomobilu, smo si izdelali Pasavček obešanke.

Nekaj utrinkov našega dela in raziskovanja si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

(Skupno število obiskov 213, 1 obiskov danes)
Dostopnost