PLAČILO VRTCA ZA ČAS KARANTENE

Avtor: | Sep 28, 2021 | Novice-šola, VRTEC-NOVICE

V primeru suma na obolenje zaradi Covid-19 pri otroku se posvetujte z otrokovim pediatrom. Če vi ali vaš otrok zboli z znaki viroze, ne hodite nenapovedano v zdravstveno ustanovo, ampak najprej po telefonu pokličite izbranega ali dežurnega zdravnika. Za testiranje na korona virus se odloči zdravnik, ki vas tudi napoti na kraj, kjer to izvajajo.

V primeru potrditve okužbe s korona virusom pri otroku:

  • Javite  datum okužbe (pojav znakov okužbe) vzgojiteljici otroka.
  • Za otroka pridobite karantensko odločbo s strani NIJZ. Na podlagi karantenske odločbe, ste starši za čas karantene oproščeni plačila vrtca.

Da lahko to pravico izkoristite, morate karantensko odločbo posredovati po e-pošti naši računovodji na e naslov dina.ursic@os-cerkno.si.

Potrdilo o karanteni

v kolikor je zaradi tveganega stika vašega otroka z osebo okuženo z  s SARS-CoV-2 vašemu otroku odrejena karantena nam posredujte potrdilo o karanteni. Na podlagi potrdila boste starši opravičeni plačila vrtca v času trajanja karantene.

Potrdilo posredujte na e naslov dina.ursic@os-cerkno.si.

V kolikor se pri otroku v času karantene pojavijo znaki okužbe bolezni Covid-19 (slabo počutje, prehladni znaki, kašelj, vročina, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, izguba vonja ali okusa, bolečine v žrelu …), o tem obvestite pediatra in vzgojiteljico. Le tako bomo v vrtcu lahko pravočasno sprejeli nadaljnje ukrepe za zajezitev okužb in tako še naprej omogočali predšolsko vzgojo največjemu možnemu številu otrok.

(Skupno število obiskov 115, 1 obiskov danes)
Dostopnost