PLAVALNI TEČAJ V VRTCU

Avtor: | Okt 25, 2023 | VRTEC-NOVICE

Predšolski otroci iz skupin Ribic, Metuljev in Mravljic so v mesecu septembru in oktobru obiskovali plavalni tečaj, ki je potekal v Termah Hotela Cerkno. Ob prisotnosti vzgojiteljic so vaditelji plavanja iz Osnovne šole Cerkno otroke navajali na sproščeno gibanje v vodi in usvajanje osnovnih elementov plavanja.

Za vse otroke je bil obisk plavalnih tečajev posebno doživetje. Poleg velikih garderob, tušev in sušilcev za lase, ki so jim bili zanimivi, jih je toliko bolj pritegnil majhen in velik bazen ter stopnice, iz katerih so lahko skakali. Z vaditelji so se na začetku najprej ogreli z različnimi gimnastičnimi vajami, se stuširali, nato pa so izvajali različne igre za prilagajanje na vodo in se igrali z vodo (škropljenje, štetje prstov v vodi…). Pri usvajanju osnovnih elementov plavanja so uporabljali tudi rekvizite (plavalno desko in peno (»črv«)).

Otroci so se v vodi zelo sprostili, bili dobrovoljni in se zabavali. Nekaterim otrokom je ob koncu tečaja uspelo preplavati nekaj metrov brez pripomočka, drugim pa bo z vajo in vztrajnostjo to kmalu uspelo.

(Skupno število obiskov 99, 2 obiskov danes)
Dostopnost