POJAV OKUŽB V VRTCU

Dec 5, 2021 | Novice-šola, VRTEC-NOVICE

V preteklem tednu smo zaradi pojava okužbe s SARS-CoV-2 zaprli oddelek 10.Mravljice, s koncem tedna mu je sledil še oddelek 3. Veverice. S pričetkom tega tedna bomo delo po oddelkih še dodatno prilagodili, starše pa naprošamo, da v vrtec pripeljejo samo zdrave otroke. Če se le da, naj sorojenci otrok, ki so v karanteni, ostanejo v domačem varstvu.

V primeru suma na obolenje zaradi Covid-19 pri otroku se posvetujte z otrokovim pediatrom. Če vi ali vaš otrok zboli z znaki viroze, ne hodite nenapovedano v zdravstveno ustanovo, ampak najprej po telefonu pokličite izbranega ali dežurnega zdravnika. Za testiranje na korona virus se odloči zdravnik, ki vas tudi napoti na kraj, kjer to izvajajo. O dogajanju obveščajte tudi vrtec.

V primeru potrditve okužbe s korona virusom pri otroku:
Javite  datum okužbe (pojav znakov okužbe) vzgojiteljici otroka ali vodji vrtca na tel. št. 040 579 889.
Za otroka pridobite karantensko odločbo s strani NIJZ. Na podlagi karantenske odločbe, ste starši za čas karantene oproščeni plačila vrtca.
Da lahko to pravico izkoristite, morate karantensko odločbo posredovati po e-pošti naši računovodji na e naslov dina.ursic@os-cerkno.si.

Potrdilo o karanteni
v kolikor je zaradi tveganega stika vašega otroka z osebo okuženo z  s SARS-CoV-2 vašemu otroku odrejena karantena nam posredujte potrdilo o karanteni. Na podlagi potrdila boste starši opravičeni plačila vrtca v času trajanja karantene.
Potrdilo posredujte na e naslov dina.ursic@os-cerkno.si.

Hvala ker upoštevate usmeritve in ukrepe. Le s skupnimi močmi bomo v vrtcu lahko zajezili okužbe in tako še naprej omogočali predšolsko vzgojo največjemu možnemu številu otrok.

Lep pozdrav
Pomočnica ravnatelja za vrtec
Mojca Sedej Selak

(Skupno število obiskov 297, 1 obiskov danes)
Dostopnost