POMLAD PRI ZAJČKIH

Avtor: | Maj 31, 2021 | VRTEC-NOVICE

​Ko se je počasi segrelo, smo Zajčki začeli z raziskovanjem pomladi. Na sprehodih smo si ogledali različne cvetlice, nekaj marjetic in trobentic pa smo vzeli kar s sabo, da krasijo naša okna. Trobentice smo seveda tipali, ogledovali in nanje poskusili tudi piskati, najbolj pogumni pa smo jih tudi okusili. Prav tako smo spoznali vijolice, jih naslikali in se naučili pesmico Vijolica (M. Voglar). Ker pa so bile okoli nas same rožice, smo seveda posejali še svoje čisto prve, ki že pridno kalijo.

Za bolj pomladno vzdušje smo okrasili še igralnico. Najprej smo pobarvali veliko drevo, kateremu smo počasi dodajali še liste in cvetove, manjkati pa seveda ne sme niti sonce, ki nas greje v pomladnih dneh. Ker nas je na sprehodih spremljalo petje ptičkov in so le-ti tudi pridno hodili v našo krmilnico, smo iz sončničnih semen izdelali še ptičke. Prav tako našo igralnico krasi krtek in ilustracije iz knjige Krtek in pomlad (Hana Doskočilová), katere si vedno znova radi ogledamo, najbolj pa imamo radi ptička, ki je izgubil svojo mamico.

Ker se je v aprilu prvič v šolskem letu zgodilo, da smo bili prisotni vsi Zajčki, smo se skupaj podali tudi na Brce ter veliko raziskovali okolico.

 

Vijolica

(Mira Voglar)

Iz zemlje je pokukala drobna vijolica.
Vijolica, vijolica, kako lepo cvetiš.

Da sonce bi pozdravila, se je nadišavila.
Vijolica, vijolica, kako lepo dišiš.

(Skupno število obiskov 115, 1 obiskov danes)
Dostopnost