POZDRAV MEDVEDKOV IN ČEBELIC

Avtor: | Nov 27, 2020 | VRTEC-NOVICE

Že kar nekaj časa smo skupini Medvedki in Čebelice združeni, saj nam jo je novi virus pošteno zagodel in je organizirano varstvo le za otroke, ki nimajo možnosti domačega varstva. 

Ker te dni govorimo ravno o prijateljstvu in medsebojni pomoči, smo se še posebej spomnili na vas otroci, ki ste doma, da vam sporočimo kaj počnemo ta čas v vrtcu ko vas ni z nami. Obenem pa vam sporočamo, da vas že močno pogrešamo.

Kar na računalniku smo si ob pripovedovanju vzgojiteljice ogledali slikanico Kako je ježek našel prijatelja. S skupnimi močmi smo ugotovili, da biti sam le ni tako zabavno, saj nam bi zelo hitro postalo dolgčas, z nikomer se ne bi morali pogovarjati in se igrati. Izbrali smo si vsak svojega prijatelja, kateri nam je pomagal orisati naše stopalo, nato pa smo vlogi zamenjali. Sami bi si namreč zelo težko orisali stopala, zato pa imamo prijatelje, da si med seboj pomagamo. Orisana stopala smo si nato skupaj ogledali, jih pobarvali in nalepili na skupni plakat, ki krasi našo igralnico. Zarajali in zapeli smo na pesmici Mi se imamo radi in Gradim prijateljstvo. Spomnili pa smo se tudi na osamljene starostnike, na tiste, ki nimajo nikogar s katerim bi se lahko pogovorili in si krajšali čas. Pristopili smo k veslovenski akciji pisanja novoletnih voščil, katere cilj je zbrati 21 tisoč voščil za 21 tisoč osamljenih starejših, ki bivajo v centrih in domovih za starejše v Sloveniji. Zato smo zanje izdelali praznične voščilnice, s katerimi jim bomo vsaj za en dan privabili nasmeh na usta in jim polepšali dan. S pomočjo vzgojiteljice smo v voščilnici zaželeli nekaj lepega, nekaj kar starostniku želimo za praznike. Voščilnice smo vstavili v kuverte, jih zalepili in odnesli do nabiralnika, kjer pa jih bo poštar odnesel starejšim. 

Naj vam sporočimo še, da se imamo v vrtcu zelo lepo, veliko se igramo, ustvarjamo, pojemo, se zabavamo, veliko časa pa namenimo tudi gibanju na svežemu zraku. Če bi nam tudi vi želeli sporočiti kaj počnete doma, nam lahko s pomočjo staršev pošljete elektronsko pismo na naslov cebelice@os-cerkno.si ali medvedki@os-cerkno.si.

Upamo pa, da se kmalu ponovno vidimo v vrtcu, do takrat pa pazite nase in ostanite zdravi.

(Skupno število obiskov 312, 1 obiskov danes)
Dostopnost