Rdeče češnje na vrtčevskem igrišču

Avtor: | Jun 25, 2020 | VRTEC-NOVICE

Spomladanske dni, ko smo bili primorani ostati doma, je naše vrtčevsko igrišče samevalo. A na njem so ta čas zacvetele tri velike češnje. Cvetovi so se v tem času odcveteli in začele so rasti zelene češnje, ki so s časoma postajale vedno bolj rdeče.

Pretekli teden smo se odločili, da naše češnje potrgamo in se z njimi posladkamo, saj so bile že na prvi pogled videti zelo sladke. Hišnika Jožeta smo prosili, da nam veje češenj obžaga, saj smo bili premajhni, da bi vse veje lahko dosegli. Posamezne veje nam je tako hišnik odžagal in jih položil na tla, da smo jih lahko nato po skupinah potrgali.

V mlajših skupinah so nam pri trgatvi pomagale vzgojiteljice. Skupaj pa smo jih nato odnesli v naše skupine in jih pojedli po kosilu. Nekatere skupine pa so si naslednji dan privoščili češnjev piknik. Okušali smo sladke češnje in pri tem spoznavali, da ima češnja pecelj, s pomočjo katerega stoji na veji drevesa. Spoznali smo tudi, da ima češnja koščico, zato moramo biti pri uživanju še posebej pozorni na njo, da jo ne pojemo.

Starejši otroci smo češnje nabrali sami in se z njimi tudi takoj posladkali, nekaj pa smo jih nabrali v košare tudi za poznejši čas. Vse veje, ki so bile že odtrgane, pa smo zložili na kup, da jih bo hišnik pospravil na kompost.

Ob tem pa vse otroke lepo pozdravljamo in jim želimo nepozabno poletje polno dogodivščin.

(Skupno število obiskov 306, 1 obiskov danes)
Dostopnost