UTRINKI IZ SKUPINE ZAJČKI

Avtor: | Feb 8, 2020 | VRTEC-NOVICE

Tako hitro kot je minil mesec september, poln močnih čustev tako z ene kot z druge strani, smo se hitro navadili na novo okolje, stkali prve prijateljske vezi in se z vsakim dnem počutili bolj varno in sprejeto.

Tako hitro je k nam prišla tudi jesen, odeta v čudovite pisane barve. V mesecu oktobru smo se igrali z listki. Spoznavali smo njihove lastnosti, jih opazovali kako je letni čas obarval njihove srajčke. Spoznali smo tudi pesmico z naslovom Listki srajčke barvajo in se seznanili z deklamacijo:
JEŽEK IN LISTKI
LISTKI PADAJO Z DREVES; JEŽEK JIH NATIKA.
LISTKI MILO JOKALJO; KER JIH JEŽEK PIKA.
»NIČ NE JOKAJ; MALI LISTEK,
SAJ NI TAKO HUDO .
KO BO ZUNAJ HUDA ZIMA,TI PRI MENI BO TOPLO«.
Veliko smo tudi likovno ustvarjali in se igrali v bazenu napolnjen z listjem.

V mesecu novembru smo spoznavali buče. Otroci so ob lutkah spoznali zgodbo o razbiti buči. Gibalno smo ponazarjali živali v zgodbi in po zgodbi likovno ustvarjali.
Prepevali smo pesmice o jesenih in jih spremljali z inštrumenti iz naravnih materialov. Trgali smo papir in naredili lepljenko buča velikanka o kateri smo tudi slišali zgodbo. Kuhali smo juho v posodicah iz kotička in vztrajno mešali in presipali, da se nam ni prismodila.
Plesali smo ob pesmici Lubenica in jo priredili na bučo. Najbolj je bilo zabavno, ko je buča počila in smo lahko popadali po tleh.
Da pa smo buče lahko še bolje spoznali smo starše povabili k sodelovanju. Skupaj z otroki so prinašali najrazličnejše buče. Tako smo se lahko z njimi igrali, jih tipali, vohali, »težkali«, prenašali, kotalili, primerjali in jih razvrščali. Bučo velikanko smo tudi razpolovili, poimenovali njene dele in ločili semena od mesa. Kasneje smo jih posušili in jih shranili za lačne ptičke pozimi.Za zaključek so nas otroci iz skupine Veveric povabili na predstavo o Razbiti buči.
Hvala Vevericam za povabilo in staršem za vse prinesene buče.

Hitro je prišel čas veselja in obdarovanja. Igralnico smo praznično okrasili. Postavili smo smrečico in skupaj s starši izdelali dekoracijo. V šoli smo obiskali predstavo Volk in sedem kozličkov in skupaj pričakali prihod Dedka Mraza, ki nas je razveselil z novimi igračami. Izdelali smo voščilnice in tako razveselili starše, bratce in sestrice. Obiskali smo vrstnike iz drugih skupin in opazovali okrašen vrtec, na sprehodih pa okrašeno Cerkno.
Spremljala nas je dobra volja. Veliko smo rajali, peli in se igrali.

Vse skozi pa smo se veliko gibali tako znotraj vrtca kot zunaj na sprehodih.

(Skupno število obiskov 437, 1 obiskov danes)
Dostopnost