VRTEC PONOVNO ODPIRA SVOJA VRATA ZA VSE OTROKE

Feb 4, 2021 | Novice-šola, VRTEC-NOVICE

Z velikim veseljem vas obveščamo, da je Vlada RS sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, s katerim se bodo dne 9. februarja 2021 odprli vsi vrtci v Republiki Sloveniji. Spremembe in dopolnitve odloka se začnejo uporabljati 6. februarja 2021, odlok pa velja do 12. februarja 2021.

To pomeni, da bo s torkom 9. februarja v našem vrtcu obratovalo vseh 10 oddelkov. V prostorih vrtca še vedno veljajo vsi zaščitni ukrepi kot do sedaj. Še dodatno pa starše opozarjamo, naj bodo pozorni na število staršev v garderobah ob prihodu in odhodu otroka domov. V primeru prevelikega števila oseb v garderobah naj počakajo izven prostorov vrtca.
Zaradi organizacije prehrane in dela starše naprošamo, naj otrokov prihod v vrtec najavijo v najkrajšem možnem času preko e sporočila na naslov oddelka (Oddelek Mravljice na naslov vrtec@os-cerkno.si). Sporočilo naj vsebuje ime in priimek otroka ter točen čas prihoda in odhoda otroka v/iz vrtca. Najave zbiramo do sobote, 6. 2. 2021 do 9:00 ure. Obrazci za tedensko najavo otrok v nujno varstvo niso več aktualni.
Čas prihoda in odhoda otroka je za organizacijo dela trenutno zelo pomemben, saj bodo oddelki še naprej delovali v obliki tako imenovanih mehurčkov. Tak način dela pa ima velik vpliv na čas sočasnosti vzgojiteljice in pomočnice vzgojiteljice v oddelku. Poslovni čas oddelka “mehurčka” bo zato oblikovan glede na potrebe staršev prisotnih otrok.

Prosimo vas, da ste starši res ODGOVORNI in da v vrtec prihajate ZDRAVI. Tudi mi v kolektivu se bomo potrudili, da bomo storili vse, da preprečimo možnost širjenja okužbe in se bomo hitro odzivali na vse spremembe in pojave.
Prosimo vas, da v vrtec pripeljete samo ZDRAVE otroke. Tudi otroci lahko zbolijo in bolezen prenesejo naprej. Zato je tudi tukaj zelo pomembna vaša skrbna odgovornost, da dovolj zgodaj prepoznate morebitno obolenje ali slabo počutje pri vašem otroku. Zelo se veselimo prihoda otrok in verjamemo, da tudi otroci komaj čakajo vrnitve. Naš cilj pa je, da veselje traja.

Z dnem odprtja vseh vrtcev, so storitve vrtca za starše plačljive. Če je otrok odsoten zaradi karantene, so starši plačila oproščeni (na podlagi 102. člena PKP5-ZZUOOP). V primeru, da bi vrtec moral zapreti oddelek zaradi okužb z virusom SARS-CoV-2, so starši prav tako oproščeni plačila (po 128. členu ZIUOPDVE).

Vsem otrokom želim vesel povratek v vrtec, staršem pa več brezskrbnih dni glede varstva otrok.

Mojca Sedej Selak
Pomočnica ravnatelja za vrtec

(Skupno število obiskov 665, 1 obiskov danes)
Dostopnost