​Dnevi v počitniškem varstvu drvijo mimo s svetlobno hitrostjo in že smo dodobra zakorakali v drugi teden našega druženja. Tisti najbolj zgodnji smo dan začeli ustvarjalno. Nestrpno smo čakali, da se zberemo vsi. Danes, 4. 7. smo namreč bili namenjeni na obisk podjetja Eta v Cerknem. 

Na vhodu smo bili deležni toplega sprejema delavcev, ki so nas kasneje pospremili na ogled podjetja. Pozdravil nas je tudi predsednik uprave, s katerim smo se skupaj fotografirali. 

Razdelili smo se v več skupin in radovednost nas je popeljala v prostore tovarne, kjer smo lahko opazovali marljive delavce pri delu ter si ogledali robote, ki so prav tako neutrudno delali. Nekateri smo imeli tudi možnost videti, kje delajo naši starši in tudi drugi sorodniki.

 Sledil je še ogled livarne, kjer smo si nadeli varnostna očala in si ogledali kako delavci v vročini pridno opravljajo svojo nalogo. Videli smo izdelke, ki tam nastajajo in prav dobro smo vedeli, kje jih lahko najdemo v našem domu. 

Čisto za konec pa je sledil najboljši del, tisti, ki ga vedno vsi najbolj čakamo. Tombolaaa! Z vsako odkrito številko je napetost v jedilnici naraščala. Skoraj do zadnje številke smo morali čakati, da smo dobili glavnega zmagovalca tombole in ker nas je zadnjo številko na svojem listku pokrilo več hkrati, je o tem, kdo bo dobil glavno nagrado, odločalo, kako hitro bomo “skočili” v zrak. Ostali pa smo morali prijateljsko priznati poraz, čisto vsi smo dobili tudi tolažilne nagrade.
Po tomboli smo napolnili naše že zelo glasne želodčke. Kako je prijalo kosilo, še bolj pa sladoled, ki smo ga pojedli zunaj v senci.
Na koncu smo se vsem lepo zahvalili in krenili proti šoli. Tam smo odigrali še nekaj družabnih iger in že je bil čas za odhod domov. Zanimivo, kako hitro minejo ti lepi dnevi.

Na tem mestu bi se še enkrat zahvalili vsem, ki so danes prispevali k temu, da smo preživeli tako lep dan. Ob takem toplem sprejemu in gostoljubju se zagotovo vrnemo tudi prihodnje leto.

(Skupno število obiskov 209, 1 obiskov danes)
Dostopnost