Pozdravljeni učenci!

Še malo pa bo minil prvi teden, odkar smo morali zapreti šolo in izvajati pouk na daljavo. Upamo, da ti takšen način učenja ne dela preveč preglavic in da si našel kakšno zanimivo zaposlitev tudi potem, ko si končal s šolskim delom.

Zavedamo se, da verjetno pogrešaš druženje s prijatelji, ampak moramo upoštevati ukrepe, ki so nujno potrebni, da skupaj rešimo to situacijo. Prepričani smo, da se bo na takšen način vse uredilo in da se bomo kmalu vrnili v šolske klopi.

Tudi učitelji pogrešamo šolsko okolje, zato ti predlagamo, da vzpostavimo malo šolskega vzdušja preko spletne strani.

Kako bi to izpeljali?

Takole: če si kaj zanimivega počel, izdelal kakšno lep izdelek, si pogledal zanimiv film, prebral dobro knjigo, pomagal staršem ali pa tudi če nisi počel nič od tega in si samo lenaril, nam pošlji kakšno fotografijo, sporočilo, zgodbico ali posnetek na naslov nadaljavo@os-cerkno.si.

Objavili bomo na spletni strani v zavihku Bližnjice do….pod naslovom Kaj sem delal. Veseli bomo vsakega prispevka.

Lepo se imej in izkoristi čas, poleg šolskega dela, tudi za stvari, ki te zanimajo.

USTVARJAMO, RAZMIŠLJAMO, DOŽIVLJAMO…

Narava v slikah – gozdne slike samo iz sestavin, ki jih najdeš okrog sebe; izdelali Polonca iz 4.a in Zala iz 6.b

Vtisi učencev in staršev o delu na daljavo

 

“Vse pohvale za tako odlično urejen način pouka na daljavo. Moja dva šolarja brez težav naredita vse, kar so jima pripravili učitelji.”
Nataša
“Maji  iz 1.A je všeč kleklanje. Pozdrav od Maje”

“Mayi Marini in Luciji Juliji je nasmejana obraza pričarala glasba.”

“Sem Monika iz 4.B razreda in med vikendom z mamico pečem pecivo.”

 “Lep izdelek z aktualnim sporočilom nam je poslala Tija.”
“Dan in prostor si lahko polepšamo tudi s takšnimi izdelki, kot so jih naredili Štefan, Taja, Špela, Tinkara,Maša, Staš, Ajda in Alja iz 2.B razreda. Samo malo ustvarjalne žilice potrebuješ. ”

“Dragi moji prijatelji vse vas pogrešam. Doma se igram z lego kockami in ustvarjam. Dopoldne sva z mami pri pouku. Sprašujem se kaj vi počnete doma in upam, da me boste sprejeli v igro nogometa ko pridem spet v šolo, ker sedaj z atijem trenirava.

Upam, da ste zdravi in da se niste nalezli te grde bolezni.
Lenart Jeram 1.a.”

“Najine ustvarjalnosti iz lesenih kock.” Pozdrav vsem Anamarija in Štefan

 

“Tudi Laura, Lin, Brina, Anže, Mia, Meta in Larisa iz 2.A razreda, so svoje lepe in zanimive izdelke delili z nami.. ”

“Pozdravljeni, tudi Pija (POŠŠ) in Loti (vrtec) preganjata dolgčas na različne načine. Takole sta si postavili poligon med poukom športne vzgoje.”

“Sedaj, ko ne morem v šolo zaradi izrednih razmer, se doma pridno učim in delam naloge, ki mi jih učiteljica Brigita pošlje po SMS in seveda tudi vsak dan posebej delam naloge, ki jih dobim na strani šole. Čeprav je doma lepo pa vendar pogrešam tudi šolo, sošolce in učiteljico Brigito in Ano.

Ostanite zdravi in doma
Vanessa😊
Moj izdelek pri predmetu LUM”
“Te hišice sta izdelala Ines in Tobija iz 4.b..”

 

“Hvala mama za tvojo skrb si je mislila Tija in takole razveselila mamo za materinski dan.”

Nena iz 1A rada riše. Lepo vas pozdravlja.

“Uspelo mi je aktivirati spletni učbenik, delo je v redu in mi ne vzame preveč časa, navodila so dobra. Moji dnevi so skoraj vsak dan enaki zjutraj naredim vse naloge, popoldne pa grem malo na zrak.”
Anej Slabe, 9. a 
Inja si je sama naredila glasbilo in nanj zaigrala.
Brina vadi igranje na tolkala.

Inja – videoposnetek

Brina – videoposnetek

” Maša uživa v družbi psička Bonija in pošilja pozdrave.”
“Delo od doma za 1.b. razred!
Ula Miklavčič Vidjen.”

“Delo na daljavo mi gre odlično saj se tudi vi zelo trudite ker se veliko naučim tudi tako prek spleta.

Za kosilo pri nas ni problema, saj imam se stare starše ki mi priskočijo na pomoč.”
 
Arne Mavri, 9. a

 

“Delo na domu je po svoje prijetno, po drugi strani pa naporno, saj je težje ohranjati red kot v šoli. Uspelo mi je aktivirati učbenik in povezavo na Znam za več, rešila sem že skoraj vse naloge. Navodila za delo so dovolj jasna. Mami včasih pomagam kuhati, atiju pa pomagam v delavnici.”
Tija Močnik, 7. a
“Snov ki smo jo imeli do sedaj mi gre uredu, le pri nalogah v www.znamzavec.si imam težave pri nalaganju te spletne strani. Veliko časa čakam da se vsaka stran posebej naloži in jo lahko rešim. Domače naloge rešujem različno dolgo, odvisno koliko jo je (dopoldneve posvetim šoli ). Prejšnji teden smo popoldneve preživeli zunaj ker je bilo lepo vreme smo grabili listje po travnikih. Ta teden pa ko je odzunaj mraz pa pečemo, se igramo namizne igre in gledamo filme. Nikoli nam ni dolgčas.”

Nina Brišar, 7. a

Pouk na daljavo mi gre kar dobro a bolj se mi zdi, da se več naučim v šoli. V sredo sem spekla Belokranjsko pogačo. Pri rokovanju s pečico mi je pomagala teta. Pogača je bila pečena ob 15:30, ko je prišla mama domov jo je bilo le še pol, saj je bila pogača tako okusna. In je v dvajsetih minutah ni bilo skoraj nič več. Doma mi ni dolgčas a zaradi lažjega šolanja komaj čakam, da bom spet v šoli. To spodaj pa je  slika zadnjega kosa Belokranjske pogače.
Nika

 

S sestrico Jerco pečemo piškote. Jakob 5.b in Lovro 2.a

“Takole ustvarja Katja Mrežar, 4. razred;  POŠ Šebrelje”

(Skupno število obiskov 4.047, 1 obiskov danes)
Dostopnost