Zaradi izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID19, bo v vzgojnoizobraževalnih zavodih na podlagi sklepa Vlade RS št. 18100-7/2020/2 in odredbe ministra za zdravje začasno prepovedano zbiranje ljudi v šolah in vrtcih. To pomeni,  da se vzgojnoizobraževalna dejavnost od ponedeljka, 16. marca 2020, do najmanj nedelje, 29. marca 2020, v vrtcih in šolah ne bo izvajala in obe ustanovi v Cerknem žal ostajata zaprti. Le na ta način bomo lahko dosledno izvajali ukrep in poskrbeli za zdravstveno varstvo otrok in zaposlenih.

V omenjenem obdobju bo pedagoški kader za osnovnošolce vsekakor pripravil učno-vzgojne vsebine, ki si jih bodo lahko učenci tudi ob pomoči staršev prenesli s šolske spletne strani na naslovu http://www.os-cerkno.si. Na kakšen način bodo učne vsebine posredovane in kako bo potekal prilagojen pouk na daljavo, vas bomo v prihodnjih dneh sproti obveščali preko naše spletne strani.

Zavedamo se, da vse družine nimate dostopa do spletnih vsebin, zato vse iskreno naprošamo za medvrstniško pomoč. Vsebine bomo poskušali prilagoditi ne samo za računalniško okolje, ampak bodo vsebine vidne tudi preko mobilnih naprav. Preko osrednje spletne strani vas bomo sproti obveščali tudi o vseh novostih, ki se bodo dotikale učno-vzgojnega dela in nadaljnjih aktivnosti povezanih z našo šolo in vrtcem.Naprošamo vas, da spremljate posodobitve na naši spletni strani in pomagate svojemu otroku pri organizaciji učnega dela na domu.

Pomembno je, da v tem prehodnem obdobju učenci ne pozabijo na šolo in da ohranjajo učno-vzgojno kondicijo, saj z delom aktivno nadaljujemo takoj, ko ukrep preneha. Za vse dodatne informacije smo dosegljivi na elektronskem naslovu info@os-cerkno.si. V kolikor bodo vprašanja naslovljena na posamezne učitelje, jih bomo ustrezno preusmerili, tako da boste lahko prejeli ustrezne odgovore.

Zavedamo se, da gre za posebne razmere, na katere se je težko predhodno pripraviti. A prepričani smo, da nam bo tudi tokrat uspelo in bomo učencem pripravili učno izkušnjo, ki bo zmanjšala stisko do ponovnega odprtja PRAVE ŠOLE.

 

Pedagoški kolektiv OŠ Cerkno

 

(Skupno število obiskov 755, 1 obiskov danes)
Dostopnost