Vikend je za nami in počitnikarji smo pripravljeni na nov in zadnji teden počitniškega druženja. Prav zanima nas, kako ga bomo izkoristili.

Zjutraj smo počakali, da se vsi zberemo in si potem vzeli še nekaj časa za druženje. Igrali smo se raznorazne igre, barvali pobarvanke, risali, delali zapestnice in se pogovarjali o pričetku novega šolskega leta. Nekateri od nas smo komaj čakali, drugi so si želeli še malo počitnic, eni so razmišljali, kako bodo našli svojj novi razred, a vsi smo komaj čakali, da vidimo še ostale sošolce in sošolke.

Kmalu za tem smo se odpravili na malico, da se dobro najemo. Odlična malica nam je dala veliko moči, ki smo jo potrebovali pri delavnicah, ki so nas čakale.

Pridružili sta se nam kineziologinja Neca ter dietetičarka Pia iz Centra za krepitev zdravja v Idriji.

Pri prvi delavnici nam je kineziologinja Neca Kompara v telovadnici pripravila zanimiv športni program. Otroci so se preizkusili v teku, igrah z žogo in zanimivih ogrevalnih vajah. Po vseh igrah pa so sledile še sproščujoče vaje ter zaslužen počitek.

Drugo delvnico pa je vodila dietetičarka Pia Erjavec Seljak. Najprej smo s skupnimi močni ugotavljali in izračunali količino sladkorja v različnih sladkih pijačah. Vsi smo bili zelo presenečeni nad tako veliko količino sladkodja v pijačah. Izdelali smo tudi prehranjevalni semafor, na katerega smo razvrstili različne vrste hrane. Hrano smo razdelili v tri skupine, po tem kako pogosto naj bi jo bilo dobro zaužiti.

Dekletoma se najlepše zahvaljujemo za zanimive delavnice in polepšano dopoldne.

Za konec pa smo se skupaj zabavali v telovadnici na športnih igrah in se preizkusili v izdelovanju zapestnic.

(Skupno število obiskov 136, 1 obiskov danes)
Dostopnost