​Zaključujemo četrti teden letošnjega šolskega leta in vsak drugi petek je na predmetni stopnji namenjen razrednim uram. Devetošolci so skupaj z razredničarkama Mijo Bavcon Venko in Vanjo Lampič, tokratno oddelčno uro namenili obeležitvi prav posebnim dogodkom. Spomnili so se izjemnih dogodkov pri katerih so sodelovali letošnji devetošolci in s svojimi dosežki pustili nekaj močnih pečatov tako na tehnološkem, umetnostnem, kakor tudi športnem področju. Spomnili so se lanskega tekmovanja na področju vesoljskih izzivov v Izraelu, letošnjih dosežkov učenke Klare Močnik na področju gorskega teka, kakor tudi udeležbe mladinskega pevskega zbora na državni prireditvi ob vrnitvi Primorske k matični domovini, ki je letos potekala v Idriji. Devetošolke so s svojimi nastopi obogatile zelo zahteven program prireditve in pustile izjemen vtis. 

Piko na i v mesecu septembru pa so brez dvoma zapisali orientacisti. Med 11. in 19. septembrom 2021 je ISF odprl svojo prvo športno prireditev za več športnih tekmovanj Svetovne šolske športne igre U15 (World School Sport Games ), ki so se odvijale v Beogradu v Srbiji. Ta dogodek je zajemal 14 različnih športov in je učencem, starim od 13 do 15 let, omogočil boljše razumevanje olimpijskih vrednot in koristi športa z združevanjem športnega tekmovanja na visoki ravni z izobraževalnimi programi, kot so seminarji in delavnice ter kulturne ekskurzije po mestu Beograd. Šolskih športnikov te starostne kategorije je bilo več kot 2500 iz 42 držav. Tekmovali so v posamičnih in ekipnih tekmovanjih in doživeli mednarodno športno tekmovanje, hkrati pa so zastopali svojo državno šolsko športno entiteto in šolo.

Ekipo OŠ Cerkno so na orientacijskem tekmovanju zastopali: Nea Eržen, Neža Obid, Špela Majdič, Jana Močnik (dekleta do 15 let) ter Rok Bogataj in Božo Bizjak (fantje do 15 let). Za odličja se je potegovalo 41 deklet in 37 fantov iz šestih držav (Rusija, Belgija, Ukrajina, Srbija, Polska, Slovenija). Zaradi COVID-a je bila udeležba bolj okrnjena kot v preteklih letih, kljub temu pa bodo dosežki ostali za vedno vpisani v anale slovenske orientacije. Konkurenca je bila v obeh kategorijah na zelo visokem nivoju, saj so vse omenjene države na tekmovanje poslale svojo mladinsko reprezentančno selekcijo, ki je bila v preteklih letih razdeljena na dve tekmovalni kategoriji in sicer na šolsko ter selekcijsko. Pri slednji so lahko tekmovalci iz različnih šol. Rok Bogataj je dosegel največji slovenski uspeh med osnovnošolci in je na srednji razdalji osvojil bronasto medaljo. K visokim skupinskim uvrstitvam so pripomogli še Nea Eržen s 4. mestom in Božo Bizjak s 6. mestom. Brez odličnih nastopov Neže Obid, Špele Majdič in Jane Močnik med osnovnošolkami pa vrhunskega skupinskega uspeha pa prav tako ne bi bilo.

Rezultati:

Srednja razdalja punce U15 – kategorija W2: Nea Eržen 4.mesto, Neža Obid 14. mesto, Špela Majdič 15.mesto, Jana Močnik 30. mesto

Srednja razdalja fantje U15 – kategorija M2: Rok Bogataj 3. mesto, Božo Bizjak 6. mesto

Sprint – W2: Neža Obid 9.mesto, Nea Eržen 18.mesto, Jana Močnik 20. mesto, Špela Majdič 21. mesto

Sprint – M2: Rok Bogataj 9.mesto, Božo Bizjak 23.mesto

Ekipno: punce so aktualne šolske svetovne prvakinje; fanta pa žal nista tekmovala ekipno (vsaj en tekmovalec v ekipi je manjkal).​

Petkovo oddelčno uro pa so tudi zaključili nekoliko drugače. Odličnim dosežkom je sledilo sladko presenečenje, ki so ga pod vodstvom šolske kuharice in slaščičarke Danijele Rejc, pripravili v naši šolski kuhinji.

Vsem skupaj, iskrene čestitke!

FOTO: Arhiv OŠ Cerkno, OK Azimut Cerkno, RTV SLO

(Skupno število obiskov 303, 1 obiskov danes)
Dostopnost