​V mesecu marcu smo s strani Glasbene šole Idrija, podružnice Cerkno, prejeli številna navdihujoča obvestila o uspehih naših učencev na glasbenem področju.

 
Tudi mi smo izredno veseli dosežkov trobentača Bena Bizjaka, ki je bil z absolutno 100 točkami prejemnik zlatega priznanja v 1. c kategoriji, prejemnik dveh zlatih priznanj tako na državnem tekmovanju kot tudi v tujini, v Varaždinu na mednarodnem tekmovanju, je osmošolec Rok Kacin, ki igra tubo. Nace Drole pa si je na tolkalih prislužil bronasto priznanje.
 
V torek, 21. 3. 2023, je v Ljubljani na Akademiji za glasbo potekala slavnostna podelitev nagrad prvonagrajencem državnega tekmovanja TEMSIG, sledil je tudi koncert izbranih prvonagrajencev. Med prvonagrajenci in dobitniki posebnih priznanj sta bila tudi Beno Bizjak in Rok Kacin. Beno Bizjak je ob tem s skladbo Dejana Jakšiča Trobentice sodelovali tudi na koncertu izbranih. Za Glasbeno šolo Idrija je bilo to prvič, da je s svojo točko sodelovala na takem koncertu.
 
Vsem mladim glasbenikom, njihovim mentorjem in korepetitorjem iskrene čestitke ter veliko veselja z glasbo tudi v prihodnje.
Posnetke nastopov mladih glasbenikov pa si lahko ogledate tudi na spletnih straneh glasbene šole.
 
 
(Skupno število obiskov 201, 2 obiskov danes)
Dostopnost