Od 7. do 10. maja 2022 je v organizaciji Društva harmonikarjev Murska Sobota v Murski Soboti potekalo 16. Mednarodno srečanje harmonikarjev »pannoniAccordion«, na katerem so se predstavili najboljši iz osmih držav: Slovenije, Italije, Nemčije, Slovaške, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne gore.

Tekmovalce, ki so bili razvrščeni v starostne kategorije znotraj disciplin KLASIČNA GLASBA – solisti, KOMORNA GLASBA, VARIETE – solisti, in NARODNOZABAVNA GLASBA – solisti, je ocenjevala strokovna žirija v sestavi vrhunskih strokovnjakov iz različnih držav, med katerimi velja omeniti predvsem dva, tako rekoč, domačina, skladatelja Alda Kumra in harmonikarja Marka Hatlaka.

Največje število solistov je sodelovalo v kategoriji KLASIČNA GLASBA.

Pod mentorstvom profesorja harmonike Jerneja Hermana, sta se na mednarodnem tekmovanju predstavili tudi učenki naše šole, sestri, petošolka Ajda Kerčmar in devetošolka Brina Kerčmar.

V kategoriji A, Solisti s harmoniko – Klasična glasba je s 95,17 točkami in s tem 1. mestom izjemen uspeh dosegla Ajda Kerčmar, katera je nato nastopila še na zaključnem koncertu izbranih harmonikarjev.

Brina Kerčmar je z 2. mestom in doseženimi 94,33 točk v Kategoriji C, Solisti s harmoniko – Klasična glasba, potrdila izjemen uspeh mladih harmonikaric.

Perspektivnima glasbenicama, njunemu mentorju in da ne pozabimo, tudi staršem za vso podporo, iskreno čestitamo tudi učenke in učenci z učitelji ter jima želimo še mnogo nepozabnih doživetji na koncertnih in tekmovalnih odrih.

(fotografije: Matjaž Kerčmar)

(Skupno število obiskov 198, 1 obiskov danes)
Dostopnost