Mlada rast, literarno glasilo OŠ Cerkno, se že vrsto let prijavlja na natečaj za najboljša osnovnošolska literarna glasila v državi, in sicer pod okriljem Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS (JSKD) in revije Mentor, v okviru Roševih dnevov v Celju. Vrsto let naše glasilo prejema visoka priznanja, nazadnje kot najboljše osnovnošolsko glasilo. Tudi jubilejna Mlada rast z naslovom »Po sledeh Lukca«, ki je bila izdana v Bevkovem letu 2020, se je uvrstila med nagrajene. Nagrado so prejele štiri osnovne šole: OŠ Milana Šuštaršiča, OŠ Riharda Jakopiča, OŠ Kidričevo in OŠ Cerkno.

Komisijo so sestavljali dr. David Bedrač, prof. Miha Mohor, mag. Barbara Rigler, njihova ocena našega literarnega glasila pa se glasi:

Imenitna pa je gotovo tudi jubilejna literarna izdaja Mlade rasti z naslovom Po sledeh Lukca, s katero so obeležili Bevkovo leto 2020. Čeprav gre v jedru za literarno-raziskovalno delo, je to preseženo z izvirnimi zapisi, literarnimi pričevanji, vživljanji in pripovedovanji. Izdaja je plod večletnega literarnega ustvarjanja pri pouku in na terenu na pobudo branih Bevkovih del. Delo pa ob svoji širini in ambiciozno zastavljeni zasnovi navdušuje tudi, ker presega z medgeneracijskim pristopom in vključevanjem različnih sodelavcev, s čimer se učenci učijo tudi, da sta literatura in kultura odraz živega okolja.

ODDAJA NA PRIMORSKEM VALU: http://www.primorskival.si/novica.php?oid=15084 

(Skupno število obiskov 357, 1 obiskov danes)
Dostopnost