Spoštovani starši.

Danes smo s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport prejeli nekaj novih navodil povezanih z dodatnimi ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusnih okužb. Naprošajo nas, da vas z njimi seznanimo, saj bodo stopili v veljavo s 1. novembrom. V skladu z dopolnjenim odlokom se s prihodnjim tednom uvaja prostovoljno samotestiranje za vse učence od 1. do 9. razreda. Učenec bo upravičen do 10 testov za samotestiranje na mesec. Testi so brezplačni in jih boste lahko starši od petka, 29.10. prevzeli v lekarnah.

Ob tem bi želeli poudariti, da v primeru pozitivnega HAG testa starši nemudoma stopite v stik z otrokovim pediatrom, ki vam bo nudil nadaljnje usmeritve. Prav tako stopite v kontakt tudi z razrednikom, ki se bo skupaj z vodstvom zavoda odločil o učnem delu v oddelku oz. morebitnih potrebnih spremembah in prilagoditvah (šola na daljavo). V primeru odhoda oddelka v karanteno, smo dolžni o tem obvestiti tudi NIJZ. Na šoli aktivno spremljamo situacijo povezano s SARS-CoV-2 okužbami v našem okolju in po najboljših močeh izvajamo vse potrebne preventivne ukrepe. Pomemben segment preventive je tudi obveščanje učencev in njihovih strašev, v primeru pojava okužbe v oddelkih, pa seveda tudi hitro ukrepanje. Za namen obveščanja staršev uporabljamo poseben informacijski sistem Lopolis, ki omogoča hiter pretok informacij na elektronske naslove staršev ali njihove mobilne številke.
Da bomo imeli v naših bazah ažurne podatke vas vljudno naprošamo, da jih ponovno preverite in po potrebi popravite ali dopolnite. V prvih dneh novembra vam jih bodo razredniki posredovali v pregled in potrditev. Hkrati vas naprošamo, da morebite spremembe kontaktnih podatkov, ki nastanejo tekom šolskega leta, nemudoma sporočite razredniku.

Želimo vse dobro.

Mitja Dežela
ravnatelj OŠ Cerkno

Priloga: okrožnica MIZŠ z dne, 28.10.2021 (protokol, protokol o samotestiranju otrok v OŠ, sprememba odloka)

(Skupno število obiskov 307, 1 obiskov danes)
Dostopnost