Vlada RS je z novim odlokom sprejetim v četrtek, 28. januarja 2021 podaljšala obstoječe ukrepe v naši regiji na področju izvedbe vzgojno-izobraževalnega dela v šolah in vrtcih. V tednu od 1. februarja do 5. februarja bo šolanje za učence od 1. do 9. razreda še vedno potekalo na daljavo. Tudi v našem vrtcu bomo še vedno organizirali le nujno varstvo.

Novi odlok pa tudi določa, da moramo šole organizirati nujno varstvo za vse tiste učence 1. triade, katerih sta oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, zaposlena v sektorjih infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17); energetika, promet, prehrana, preskrba s pitno vodo, zdravstvo, finance, varovanje okolja ter informacijsko komunikacijska omrežja, v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v slovenski vojski in policiji.
Zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca.

V kolikor bi potrebovali nujno varstvo za svojega otroka, nas prosimo obvestite do nedelje, 31.1.2021 do 18.00 ure na elektronski naslov info@os-cerkno.si. Nujno varstvo se bo izvajalo na matični šoli od torka, 2. februarja 2021 dalje.

Mitja Dežela
Ravnatelj OŠ Cerkno

(Skupno število obiskov 341, 1 obiskov danes)
Dostopnost